Covid-19 slimnieku ārstēšanai Stradiņa slimnīcā atvēlēs papildu gultas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes mediķi ārstē koronavīrusa pacientus
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes mediķi ārstē koronavīrusa pacientus Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam un palielinoties hospitalizēto pacientu skaitam, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) šiem slimniekiem atvēlēs papildu gultas, bet Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca no nākamās nedēļas atvērs papildu nodaļu, piektdien lēmusi Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK).

Kā informēja Veselības ministrijā, pēdējās septiņās dienās kopējais slimnīcās nogādāto Covid-19 pacientu skaits vidēji pieaudzis par 35%. 18.septembrī slimnīcās nogādāti 33 cilvēki un kopumā slimnīcās atrodas 308 Covid-19 pacienti, no tiem 270 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 38 - ar smagu.

PSKUS papildu gultas vietas Covid-19 slimnieku ārstēšanai atvērtas jau no piektdienas, 17.septembra, savukārt, Ziemeļkurzemes slimnīcā, kas atrodas Ventspilī, pacientu uzņemšanai plānots atvērt nodaļu no pirmdienas, 20.septembra.

Jau ziņots, ka vasaras periodā, kad saslimstība ar Covid-19 bija zemākā līmenī, pacientiem ar Covid-19 ārstēšana tika nodrošināta trīs universitātes slimnīcās, kā arī Liepājas un Daugavpils reģionālajās slimnīcās. Tomēr, arvien straujāk pieaugot saslimstībai, pakāpeniski tiek atjaunots plašāks to slimnīcu tīkls, kas iesaistītas Covid-19 slimnieku ārstēšanā.

Tādējādi no pirmdienas Covid-19 pacientu ārstēšana notiks kopskaitā deviņās slimnīcās - PSKUS, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Liepājas reģionālajā slimnīcā, Vidzemes slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Jelgavas un Jēkabpils slimnīcās, kā arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu