Krievijas "Salātlapiņas" traģēdija

Foto: publicitātes foto/Instagram
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

2008. gada 28. jūnijā veiksmīga un slavena modele tika izgrūsta, nejauši izkrita vai apzināti izlēca pa sava Manhetenas daudzstāvu mājas dzīvokļa logu. Meitene neatstāja pašnāvības vēstuli. Viņas asinīs neatrada alkohola vai narkotiku paliekas. Lai gan saskaņā ar oficiālo versiju tiek uzskatīts, ka modele to darījusi brīvprātīgi, mirušās meitenes tuvinieki joprojām netic šiem izmeklēšanas rezultātiem, raksta "Marie Clarie". Stāsts par Krievijas "Salātlapiņu" dēvētās modeles traģisko likteni...

Modeles nāves apstākļi joprojām ir noslēpums. Daži traģēdijā vaino sektas, citi - neveiksmi mīlestībā un nežēlīgo kritienu pa karjeras kāpnēm. Mēs stāstām noslēpumaino un skumjo stāstu par krievu skaistuli, kura pāragri aizgāja mūžībā.

"Es dzirdēju triecienu. Domāju, ka vīrieti notriekusi automašīna. Es pagriezos, bet jauna meitene gulēja uz ceļa," tā par traģēdijas notikumiem stāstījis kāds aculiecinieks.

Krievijas skaistuma tīrradnis

Modeles no Krievijas vienmēr ir bijušas "gards kumoss" Eiropas modeļu aģentūrām, kuras nemitīgi meklē nākotnes zvaigznes.

Gari gaiši mati, zilas acis, slaida figūra un garš augums - Rietumos šāda tipa meitenes iesauktas par "krievu mafiju", jo viņas gandrīz neatstāj izredzes savām konkurentēm.

Starp slavenākajām ir Natālija Vodjanova, Jevgēnija Volodina, Aleksandra Pivovarova, Nataša Poly.

Ruslanai Koršunovai, kas dzimusi Almati, Kazahstānā, arī zvaigznēs bija rakstīts kļūt par modeli. Lai gan par modeli viņa kļuva pavisam nejauši...

Saskaņā ar vienu no versijām tas notika 2003. gada novembrī, kad modeļu aģentūras “Models 1” pārstāve Debija Džonsa, lidojot lidmašīnā, garlaikoti šķirstījusi žurnālu, kurā bijusi Ruslanas fotogrāfija. 

Drīz Koršunova devās iekarot Ņujorku, Parīzi, Londonu, Milānu. Daudzas tā laika modeles ātri vien sāka griezties slavenību dzīves virpulī:

ballītes līdz rītam, šampanieša strūklakas un nelegālas vielas, kas galu galā sabojāja viņām dzīvi. Pēc draugu teiktā, Ruslanu tas viss neinteresēja.

Viņa agri devās gulēt, rakstīja dzeju un ievietoja to sociālajos tīklos. Un meitenes modeles karjera gāja augšup.

Foto: reklamas foto

Talantīgā un labestīgā

Ruslana ir strādājusi ar tādiem slaveniem zīmoliem kā Vera Wang, Christian Dior, Jill Stuart un Betsey Johnson. 2005. gadā žurnāls "Vogue" viņai pat veltīja rakstu: žurnālists slavēja "krievu meitenes fantastisko, mūžīgo skaistumu ar kaķu vaibstiem".

Foto: Publicitātes foto

"Krievu Rapunzel" ar garajiem matiem ātri vien iekaroja modes auditoriju. "The New York Post" rakstīja: kad meitene nopelnījusi pirmos 5000 ASV dolārus, viņa tos nosūtījusi savai ģimenei Kazahstānā.

Drīz tika sasniegts viņas augstākais karjeras punkts - līgums ar zīmolu "Nina Ricci", pateicoties kuram par meiteni uzzināja pat tie, kurus mode vispār neinteresēja. Ruslana kļuva par smaržu seju un savu nospiedumu ir atstājusi pasakainā smaržu reklāmā.

Foto: Nina Ricci

Dīvainības ap traģisko notikumu

Foto: Publicitātes foto

Bet viss, cik ātri sākās, tik ātri beidzās - 2008. gada 28. jūnijā, kad Ruslana tika atrasta mirusi zem sava dzīvokļa logiem. Pēc trīs dienām viņai būtu apritējis 21 gads. Modeles dzīvoklī Manhetenā, kurp viņa pārcēlās tikai pirms pāris mēnešiem, policija neatrada neko aizdomīgu - ne cīņas pazīmes, ne pašnāvības vēstuli. Bet dīvainības šajā notikumā pamanīja cilvēki, kuri pazina Ruslanu.

Piemēram, konsjeržs, kurš strādāja Koršunovas mājā un viens no pirmajiem ieraudzīja viņas ķermeni uz ietves, bija ārkārtīgi pārsteigts, ka modeles slavenie garie mati bijuši nevīžīgi nogriezti  - "it kā kāds to darītu steigā". Vēl kāda versija saistāma ar mācību centra jeb sektas "Pasaules roze" iespējamo ietekmi uz meiteni. Šo sektu modele bija sākusi apmeklēt pirms trīs mēnešiem. 

Pītera Pomerantseva izmeklēšana un "Pasaules roze"

Daudzi žurnālisti mēģināja noskaidrot traģēdijas detaļas. Viens no viņiem bija britu TV producents, žurnālists un rakstnieks Pīters Pomerantsevs, kurš nolēma doties uz "Pasaules Rozes" sanākšanām ar slēpto kameru. "Te viss tika radīts, lai apklusinātu tavu apziņu, apturētu kritisko domāšanu. Tad parādās "dzīves treneris". Viņš runā tik ātri, ka nevar koncentrēties, sāk stipri sāpēt galva," apraksta žurnālists. 

Žurnālists kopā saista divas traģēdijas - Ruslanas Koršunovas nāvi un viņas draudzenes, modeles Anastasijas Drozdovas pašnāvību 2009. gadā. Vēstulē, ko viņa atstāja mātei, bija rakstīts: "Piedod man par visu." Starp meitenes mantām viņas māte atrada arī dokumentus no "Pasaules rozes" mācību centra, kuru modele apmeklēja kopā ar Ruslanu. "Es meklēju viņas istabā kādus pavedienus. Atradu dažus papīrus ar nosaukumu "Pasaules roze"," intervijā Pīteram sacīja Drozdovas māte. "Dīvaini vārdi: “Anastasija, tava šūpuļdziesma ir ziemas beigas. Jūs esat ceļā." Ko tie varētu nozīmēt? Kas ir pasaules roze? Es zinu, ka viņa turp devās kopā ar Ruslanu."  Kā uzzināja Pīters, kāda meiteņu paziņa ieteica sektu, jo abas skaistules sarūgtināja neveiksmīgas mīlas lietas un grūtības karjerā.

Savā darbā Pomerantsevs detalizēti aprakstīja apmācības būtību. Dalībnieki, kuri maksā 1000 dolāru par trīs dienu kursu, tiek aicināti atcerēties savu sliktāko pieredzi. Pomerantsevs uzzināja, ka Koršunova bija “centra entuziastiskākā oratore”, runājot par tēva nāvi un neveiksmīgu mīlasstāstu.

Drozdova "Pasaules rozi" apmeklēja gadu, bet Koršunova tikai trīs mēnešus. Tomēr kāds centra dalībnieks sarunā ar Pomerantsevu noliedza, ka šīs traģēdijas būtu saistītas ar "Pasaules rozi": “Koršunova vienmēr jutās dīvaini. Jūs, iespējams, esat viņu satikuši, klīstot pa pilsētu, nezinot, ko viņa tur dara. Varbūt viņa raudāja naktī. Bet viņa nevarēja izdarīt pašnāvību. Mēs izārstējām viņu no jebkādām problēmām, kas viņai varētu rasties. Un Drozdova? Viņa jau bija apjukusi. Mēs centāmies viņai palīdzēt, ļoti centāmies. Bet viņa atteicās no terapijas. Modeļu karjera ir vainīga, iespējams, narkotikas, bet ne mēs. 

Patiesie Ruslanas Koršunovas nāves iemesli joprojām nav zināmi - un ir pilnīgi iespējams, ka šīs traģēdijas noslēpums nekad netiks atklāts. Un "krievu Salātlapiņa" uz visiem laikiem paliks modes vēsturē kā skaistā meitene ar ābolu no pasakainās Nina Ricci reklāmas.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu