Kas der driftam, neder drošai braukšanai: CSDD vairākiem auto uz ielas anulē tehnisko apskati (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/CSDD

Ceļu satiksmes drošības direkcijai sadarbībā ar Valsts policiju turpinot regulāri veikt tehniskās kontroles uz Latvijas ceļiem, vairākiem transportlīdzekļiem jau atkal konstatētas dažādas neatbilstības, kuru rezultātā tiem anulēta tehniskās apskates uzlīme.

Tehniskajās kontrolēs, kas tiek veiktas turpat ceļa malā, CSDD inspektori pievērš uzmanību ne tikai automobiļu vispārējam tehniskajam stāvoklim, bet arī atsevišķiem komponentiem. 

Īpaša vērība tiek pievērsta riepām, bremžu sistēmām, trokšņu līmenim, atgāzēm, LED spuldžu uzstādīšanai tām nepiemērotos lukturos un šķidrumu atbilstībai noteiktajām normām.

Kā redzams arī zemāk pievienotajā video, pēdējā tehniskajā kontrolē CSDD inspektoriem cita starpā izdevās no kopējās satiksmes atsijāt auto ar kritiski nodilušām riepām bez protektora, automobili ar pilnīgi taisnām izpūtēja caurulēm un drifta mašīnu. 

Ja anulēta TA, mēneša laikā auto jāuzrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu. Savukārt, ja noņemtas numura zīmes, tālāka pārvietošanās atļauta tikai ar evakuatora palīdzību.

Tas būtībā nozīmē, ka automobili, kam tehniskā apskate anulēta pārāk sekla riepu protektora dēļ, atliek vien atrādīt CSDD stacijā ar prasībām atbilstošām riepām. Ar mašīnu, kam noņemta numura zīme, satiksmē piedalīties nevar, un te darba būs krietni vairāk. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu