Video ⟩ Tesla automobilis patstāvīgi aizbrauc no vienas pilsētas uz citu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tīmeklī pēdējās dienās parādījušies vairāki video, kuros it kā tiek demonstrēta Tesla jaunākās autonomās braukšanas sistēma darbībā reālos apstākļos. 

Lai kā daudziem kaislīgiem autobraucējiem negribētos, pilnīga automatizācija ir virziens, kurā dodas pasaules autobūve. Starp kompānijām, kas ir pirmrindnieki šajā ziņā, ir Tesla Motors. Tā jau sen piedāvā braukšanas atbalsta sistēmu ar nosaukumu Autopilot, kuras spējas īsti gan neatbilst nosaukumam. Par to ne viens vien pārgalvīgs šoferītis līdz šim varējis pārliecināties pēc ietriekšanās kokā, ceļa malā stāvošā auto vai ieslīdot grāvī.

Autopilots pēc būtības ir adaptīvā kruīza kontrole ar spēju sekot līdzi brauktuves joslām, un šādas sistēmas ir daudziem mūsdienu automobiļiem. Tomēr Tesla pilnā sparā izstrādā nākamā līmeņa autonomās braukšanas jeb pilnās pašbraukšanas sistēmu (fulls self-driving (FSD)), kas pakāpeniski tiek izlaista kā Tesla automobiļu programmatūras atjauninājums un ierobežotā apjomā ir pieejama kā beta jeb testa versija. 

Tā vien izskatās, ka Tesla Motors programmētāji savu darbu dara labi. Pirms gada demonstrācijas nolūkos ar vienu no pirmajām pilnās pašbraukšanas sistēmas versijām apgādāts Tesla automobilis pa pilsētu pārvietojās nedroši, izraisot vairākas avārijas situācijas, bet tagad mašīnas jau brauc pārliecinoši un principā var veikt ievērojamus attālumus pilsētvidē bez vadītāja iejaukšanās. Viņam vienīgi ar pieskārieniem stūrei jāpierāda, ka ir nomodā un seko līdzi notiekošajam, tomēr lielāko daļu darba automobilis veic patstāvīgi. Zemāk pievienotajos video par to var pārliecināties.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu