Rosinās visas aktivitātes iekštelpās ļaut tikai ar sertifikātiem (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, Veselības ministrija (VM) rosinās valdībai ierobežot pasākumus un aktivitātes iekštelpās, tos paredzot tikai iedzīvotājiem ar Covid-19 sertifikātiem, intervijā Latvijas Radio sacīja veselības ministra padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņš.

Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību un prognozes par turpmāko situācijas pasliktināšanos, Bērziņš norādīja, ka nav nekāda pamata cerēt, ka situācija pati par sevi norims, tāpēc svarīgi ļoti īsā laikā pieņemt drošības pasākumus.

VM piedāvājums par drošības pasākumiem vērsts uz to, lai neļautu slimībai izplatīties starp nevakcinētiem cilvēkiem. Tāpēc VM piedāvās valdībai lemt par jauniem ierobežojumiem Covid-19 izplatībai. Bērziņš arī piebilda, ka šogad nav plānots atkārtot pērn īstenoto ar pakāpeniskiem, lēniem ierobežojumiem, jo efekts no šādas stratēģijas esot nepietiekams.

VM rosinās noteikt, ka no oktobra sākuma iekštelpās visi pasākumi, pakalpojumi un aktivitātes, kas nav pirmās nepieciešamības, notiktu tikai iedzīvotājiem ar Covid-19 sertifikātiem, proti, Covid-19 pārslimojušajiem, vakcinētajiem un ar negatīvu testu. Tas attiektos arī uz darbu klātienē un lielveikalu apmeklējumu.

Kā ziņots, valdība šodien konceptuāli lems par drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka valdības sēdē paredzēts uzklausīt ekspertus par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, testēšanās režīmu un pienākumu zināmām profesijām vakcinēties. Premjers uzsvēra, ka šie soļi saistīti ar to, lai netiktu bremzēta ekonomikas attīstība.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu