Bordāns: Vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanā aizvadītā vasara "ir pazaudēta" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimai apturot likumprojektu par plašākiem vakcinācijas pret Covid-19 pasākumiem, secināms, ka aizvadītā vasara "ir pazaudēta" un, tuvojoties ziemai, sabiedrība dodas plašākā inficēšanās virzienā, otrdien valdības sēdē atzina tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). Viņš aicina šo kļūdu labot.

Ministrs aicināja atzīt, ka Saeima ļoti rupji un bīstami kļūdījusies, apturot likumprojektu par vakcinācijas nepieciešamības pasākumiem, kas noteica obligāti pret Covid-19 vakcinējamo grupas.

Bordāns aicina atgriezties pie šāda formāta un "atzīt, ka tā bija kļūda no tā atteikties". Ministrs uzskata, ka "esam pazaudējuši vasaru" vakcinācijas tempu kāpināšanai, turklāt "skrienam tajā sienā, kas sagaida mūs ziemā ar visu saslimstību", neraugoties uz to, ka patlaban ir brīvi pieejamas vakcīnas.

Bordāns gan pauda cerību, ka patlaban daļa "propagandai un hipnozei" pakļāvušos cilvēku, redzot publiskajā telpā izskanējušās Covid-19 inficēto iedzīvotāju, tostarp, jaunu cilvēku nāves, pārdomās un dosies vakcinēties.

Ņemot vērā minēto, Bordāns gan pieļāva, ka minēto likumprojektu "varētu dažādot".

Kā ziņots, iepriekš līdz Saeimai bija nonācis likumprojekts, kas paredzēja no atsevišķās profesijās strādājošajiem prasīt obligātu Covid-19 drošības sertifikātu, taču negāciju dēļ sabiedrībā parlaments šo ieceru virzību apturēja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu