Sondra Zaļupe par slimības ietekmi uz ģimenes dzīvi: "Mūsu attiecībās ir sarežģījumi."

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Melanomas paciente Sondra Zaļupe piedalās preses konferencē, kurā informē par plānoto ziedojumu kampaņu un labdarības koncertu "Es nākšu, lai tu dzīvotu!" kā arī iepazīstina ar melanomas izplatību Latvijā un pacientu ārstēšanās iespējām.
Melanomas paciente Sondra Zaļupe piedalās preses konferencē, kurā informē par plānoto ziedojumu kampaņu un labdarības koncertu "Es nākšu, lai tu dzīvotu!" kā arī iepazīstina ar melanomas izplatību Latvijā un pacientu ārstēšanās iespējām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Melanomas pacientu atbalsta biedrības viena no dibinātājām, komponista Riharda Zaļupes sieva un meitiņas māte Sondra Zaļupe kopš 2018. gada cīnās ar ādas vēzi - melanomu. Nu viņa atklātā intervijā izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstīja, kā slimība ietekmējusi attiecības ģimenē.

"Mūsu attiecībās ir sarežģījumi, un tas ir normāli, jo šī pieredze ir ļoti mainījusi mūs abus," par laulību ar komponistu Rihardu Zaļupi izdevumam "Privātā Dzīve" saka Zaļupe, kura četrus gadus cīnījusies ar melanomu. 

"Pirms tam sevi īsti nepazinu. Man nebija laika sevi iepazīt, jo, kā lielākā daļa cilvēku, nepārtraukti skrēju dažādos darbos. Es organizēju pasākumus un savu dzīvi maksimāli veltīju citiem, lai viņiem viss būtu labi. Turklāt esmu precējusies ar mākslinieku, kuru menedžēju, un visa mana dzīve bija par viņu – lai viņš justos labi," saka Sondra.

"Es biju tikai Riharda Zaļupes menedžere un komponista sieva. Kur tajā visā bija Sondra?

Es tā vairs nevaru, neprotu un negribu. Esmu to atklāti pateikusi arī vīram. Protams, viņam vajadzīgs laiks, lai sagremotu šo informāciju. Mums ar vīru šogad bija kāzu sešu gadu jubileja, kopā esam jau 13 gadus. Šobrīd mēģinām nostāties katrs uz savām kājām. Saprast, kas esam katrs pats par sevi. Ceru, ka jau pavisam drīz varēsim atkal sanākt kopā," atklāj Sondra, taču uzsver – viņa un Rihards joprojām dzīvo un ir kopā.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms meitas piedzimšanas Sondra pamanīja izmaiņas kādai dzimumzīmītei uz rokas. Ārsts nozīmēja operāciju un pēcoperācijas rezultāti diemžēl apstiprināja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. Tika veikta atkārtota operācija, lai izņemtu apkārtējos audzēja skartos audus, nozīmētas regulāras ikmēneša ārsta apskates. Viss bija labi, līdz 2018. gada sākumā Sondru piemeklēja spēcīgas sāpes vēderā. Nonākot slimnīcā, pēc veiktajiem izmeklējumiem tika konstatēta audzēja izplatība vēdera un muguras ādā. Nu, četrus gadus vēlāk, Sondra cer turpmāk dzīvot bez zālēm.

Vairāk uzzini žurnāla "Privātā Dzīve" jaunākajā izdevumā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu