Tartu mērs aicina nodrošināt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi ar Rīgu (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Tartu pilsētas mērs Urmass Klāss tikšanās laikā ar Rīgas vicemēru, kurā pārrunās abu pilsētu sadarbību transporta, tūrisma, kultūras un izglītības jomās.
Tartu pilsētas mērs Urmass Klāss tikšanās laikā ar Rīgas vicemēru, kurā pārrunās abu pilsētu sadarbību transporta, tūrisma, kultūras un izglītības jomās. Foto: /LETA

Tartu mērs Urmass Klāss aicinājis nodrošināt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi ar Rīgu, norādot, ka šis jautājums jāapspriež Igaunijas un Latvijas valdībām.

"Satiksme Tallinas virzienā līdz 2024.gadam kļūs vēl labāk - ar vilcienu no Tartu līdz Tallinai varēs nokļūt vienā stundā 35 minūtēs un pa elektrificēto dzelzceļu sāks kursēt jauni sastāvi. Vienlaikus būs reāla iespēja nodrošināt dzelzceļa satiksmi starp Rīgu un Tartu, bet tam vajadzīga ciešāka Igaunijas un Latvijas valdību sadarbība," viņš norādījis, piebilstot, ka jau tagad būtu jāsāk vilcienu grafiku saskaņošana.

Igaunijas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Eesti Raudtee" valdes priekšsēdētājs Kaido Cimmermans izteicies, ka atklāt vilcienu satiksmi starp Tartu un Latvijas galvaspilsētu varētu jau līdz 2024.gadam.

Foto: Eiropas savienošanas ekspreša Baltijas vilciens Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā

Foto: Pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas notiek Rīgas multimodālā transporta mezgla laika kapsulas sagatavošanas pasākums

Klāss savukārt atgādinājis, ka Tartu līdz ar 19 Igaunijas dienviddaļas pašvaldībām 2024.gadā uzņemsies Eiropas Kultūras galvaspilsētas pienākumus, tādēļ laba satiksme šim reģionam būs īpaši svarīga.

"Uz Tartu kā Kultūras galvaspilsētu vēlēsies nokļūt ļoti daudzi cilvēki, un tas nozīmē, ka jāstrādā, lai Tartu un Dienvidigaunijai būtu ātra un droša satiksme ar pasauli pa autoceļiem, dzelzceļu un gaisa ceļu," viņš uzsvēris.

Nepieciešamībai nodrošināt vilcienu satiksmi starp Tartu un Rīgu palīdzēja pievērst uzmanību arī "Eiropas savienošanas ekspreša" Baltijas vilciens, kas, vedot triju Baltijas valstu satiksmes ministrus, Eiropas Komisijas un Baltijas dzelzceļa nozares pārstāvjus, Eiropas Dzelzceļa gada pasākumu programmā ceļā no Tallinas uz Rīgu un tālāk uz Viļņu un Kauņu otrdien pieturēja arī Tartu stacijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu