Deputāti spriedīs par pasākumiem vakcinācijas veicināšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Valda Kalnina

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien spriedīs par pasākumiem vakcinācijas veicināšanai.

Komisijas sēde notiks plkst.10 daļēji attālināti un diskusija par pasākumiem vakcinācijas veicināšanai paredzēta kā otrais darba kārtības jautājums.

Sanāksmi paredzēts sākt ar diskusiju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu medicīnas precēm.

Kā ziņots, lai īstenotu mobilās vakcinācijas projektu, no 15.oktobra Rīgas apkaimēs plānots veikt vakcinācijas izbraukumus ar trīs autobusiem, 21.septembra valdības sēdē informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča. Paredzēts, ka šie autobusi astoņu nedēļu laikā nodrošinātu vakcināciju 54 vietās.

Savukārt Līvānu novadā plānots īstenot vakcināciju projektā "Autoveikalam pa pēdām", iepriekš informējot, ka būs pieejama vakcinēšanās iespēja, pastāstīja Juhņēviča.

Vakcinācijas nodaļas vadītāja arī norādīja, ka pie esošā tempa vakcinācijas tempa līdz gada beigām paredzēts sasniegt 75% iedzīvotāju aptveri. Vakcinācijas procesa organizācijā plānots turpināt veikt vakcināciju ārstniecības iestādēs, pie ģimenes ārstiem, pagaidu vakcinācijas punktos, izbraukuma vakcinācijā un līdz gada beigām plānots, ka vakcināciju varēs saņemt arī aptiekās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu