Naktī Krāslavas novadā aizdegušies 300 siena ruļļi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Vlieger200/Shutterstock

Aizvadītajā naktī Krāslavas novadā aizdegušies kaudzē sakrauti siena ruļļi, un to dzēšana turpinās joprojām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola informēja, ka plkst.2.33 tika saņemts izsaukums uz Krāslavas novada Kaplavas pagastu, kur dega kaudzē sakrauti aptuveni 300 siena ruļļi. Plkst.5.07 ugunsgrēks tika lokalizēts, taču patlaban joprojām turpinās darbs pie tā pilnīgas likvidēšanas.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no otrdienas plkst.6.30 līdz trešdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 35 izsaukumus - desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Ugunsdzēsēji steigušies dzēst arī degošus atkritumus, elektrolīnijas balsta stabu, vieglo automašīnu, vienstāva dzīvojamās mājas sienu un griestus, bēniņu grīdu vienstāva ēkā, sodrējus dūmvadā, vadus elektrosadales skapī daudzdzīvokļu mājā, bet divos gadījumos - piedegušu ēdienu.

VUGD atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma ir jātīra sodrēji no dūmeņiem un krāšņu, pavardu dūmkanāliem, ko vislabāk izdarīs skursteņslaucītājs, taču, ja privātmāju saimnieki prot un zina, kā veikt skursteņu tīrīšanu, viņi to var veikt arī paši.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu