Apšaudes sarīkotājam Krievijas augstskolā amputēta kāja (1)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/Anastasia Yakovleva

Pirmdien augstskolā Krievijas pilsētā Permā notika apšaude, kurā dzīvību zaudēja seši cilvēki. Tagad atklātībā nonākusi informācija, ka slaktiņa sarīkotājam Timuram Bekmansurovam nācies līdz ceļgalam amputēt kreiso kāju, vēsta portāls "Meduza".

Informācija par amputāciju parādījās "Telegram" kanālā "Shot", kā arī to portālam "59.ru" apstiprināja informācijas avots medicīniskajās aprindās.

Bekmansurova veselības stāvoklis ir smags. Viņš atrodas reanimācijā pie plaušu mākslīgās ventilācijas aparāta.

Saskaņā ar Krievijas medijos izskanējušo informāciju, uzbrucēja kāju nācies amputēt tāpēc, ka tā aizturēšanas laikā tika smagi savainota. Bekmansurovam ir arī iekšējo orgānu savainojumi, kas skar plaušas, aknas un zarnas.

Ierodoties notikuma vietā, policija lika Bekmansurovam nomest šaujamieroci, taču viņš izšāva, pēc kā policists atklāja uz viņu uguni.

18 gadus vecā Bekmansurova uzbrukumā augstskolai tika nogalinātas piecas sievietes un viens vīrietis. Upuri bija 18, 19, 20, 26 un 66 gadus veci.

Permas apgabala veselības ministrija trešdien pavēstīja, ka apšaudē cietušo skaits esot lielāks par sākotnēji ziņoto.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, apšaudē kopumā cietuši 43 cilvēki. Šo cilvēku skaitā ir ieskaitīts arī uzbrucējs.

12 cietušie atrodas Permas slimnīcās, bet vēl septiņi ievainotie pārvesti uz Maskavu.

Iepriekš tika ziņots, ka apšaudē ievainoti 28 cilvēki.

Uzbrucējs izmantojis šauteni "Huglu", kuru viņš legāli iegādājies šā gada maijā. Uzbrukuma laikā viņš izšāvis vismaz 30 reizes.

Pirms uzbrukuma šāvējs tīmeklī bija publicējis vēstījumu, kurā apgalvoja, ka viņš neesot terorists un neesot nevienas ekstrēmistiskas organizācijas biedrs.

Uzbrucēja vēstījumā ir arī vārdi: "Es ienīstu sevi, bet es vēlos nodarīt pāri ikvienam, kas stāsies man ceļā."

Uzbrukums ticis gatavots ilgāku laiku. Sākotnēji viņš plānojis uzbrukt savai bijušajai skolai, bet marta beigās mērķi mainījis pret universitāti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu