Ukrainā apšaudīta Zelenska palīga automašīna; ievainots tās vadītājs (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji trešdien netālu no Kijevas apšaudījuši Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pirmā palīga Serhija Šefira automašīnu, pavēstījusi Ukrainas policija.

Mašīna apšaudīta pie Lisņiku ciema, kas atrodas Kijevas apgabalā.

Kā liecina medija “Ukrainskaja pravda” rīcībā esošā informācija, uz prezidenta palīga automašīnu šauts ar automātu. Automašīnai trāpījušas vismaz desmit lodes.

"Automašīnai trāpīja vairāk nekā desmit lodes. Šoferis ir smagi ievainots," paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks.

Viņš piebildis, ka policija sākusi īpašo operāciju Kijevas apkārtnē.

Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova atklājusi, ka sākta izmeklēšana par slepkavības mēģinājumu.

Uzbrukumā ievainots automašīnas šoferis - viņš guvis trīs šautas brūces. Šobrīd viņš smagā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Zelenska palīgs Šefirs apšaudē nav cietis.

Zelenskis solījis "spēcīgu atbildi" uz notikušo.

"Manis "pasveicināšana", šaujot no meža pret mana drauga mašīnu, ir vāja. Atbilde būs spēcīga," paziņoja Zelenskis, kurš pašreiz atrodas Ņujorkā, kur piedalās ANO Ģenerālajā asamblejā.

Prezidents sacīja, ka vēl nav zinām, kas stāv aiz uzbrukuma.

Ukrainas amatpersonas pieļauj, ka uzbrukums bija atbilde uz Zelenska centieniem ierobežot oligarhus. Policija paziņoja, ka saskata uzbrukumam politiskus motīvus.

"Tas neietekmē kursu, ko es ar savu komandu esmu izvēlējies," sacīja Zelenskis, norādot, ka viņi cīnās par pārmaiņām, par ekonomikas atveseļošanu, pret noziedzniekiem un lielām, ietekmīgām finanšu grupām.

57 gadus vecais Šefirs dzimis Krivijrihā. Viņš mācījās par metalurgu, bet studiju gados kopā ar brāli Borisu sāka uzstāties kā komiķi populārajā KVN šovā.

2003.gadā viņš kopā ar savu brāli un Zelenski nodibināja producēšanas kompāniju "Kvartal 95".

Šefirs producēja un rakstīja scenāriju komēdiju šovam "Tautas kalps", kurā Zelenskis atveidoja skolotāju, kas kļūst par prezidentu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu