Astoņi uzņēmumi piedāvājuši IZM Iegādāties CO2 gaisa mērītājus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajā CO2 gaisa kvalitātes mērītāju konkursā saņēma astoņus piedāvājumus, kuri šobrīd tiek izvērtēti, vēstīts ministrijā.

Gaisa kvalitātes mērītāju piegādes plānots sākt novembrī.

IZM informēja, ka indikatīvi piedāvājumu vērtēšanu plānots pabeigt līdz septembra beigām un vispārīgo vienošanos ar iepirkumā atlasītajiem pretendentiem parakstīt līdz 2021.gada oktobra vidum, ievērojot Publisko iepirkumu likumā noteiktos procesuālos termiņus.

Jau ziņots, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izvērtējot divu iesniedzēju vairākas sūdzības, atļāva IZM slēgt līgumu par CO2 gaisa kvalitātes mērītāju iegādi skolām, liecina informācija IUB mājaslapā.

Pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus, ņemot vērā lietas dalībnieku viedokļus, IUB iesniegumu izskatīšanas komisija uzskata, ka abu iesniedzēju SIA "TCon" un SIA "VN Universe" sūdzības par IZM rīkotā konkursa nolikumu nav pamatotas.

Līdz ar to IUB atbildīgā komisija nolēma atļaut IZM turpināt iepirkumu procedūru, kā arī slēgt iepirkuma līgumu atklātā konkursā. Vienlaikus IUB komisija nolēma atstāt spēkā apstrīdētās konkursa nolikuma prasības. Lēmums publicēts šī gada 17.septembrī.

Jau ziņots, ka paredzamā līgumcena iepirkumā par gaisa kvalitātes mērītāju iegādi bez pievienotās vērtības nodokļa ir 3,2 miljoni eiro.

Iepirkumā minēts, ka preču piegādei jānotiek līdz šī gada 31.decembrim un ierīču piegādātājam jānodrošina 36 mēnešu garantija no līguma noslēgšanas brīža.

Skaidrojot paātrinātas procedūras izvēli, IZM uzsvēra, ka tās ieskatā patlaban pastāv tādi apstākļi, piemēram, nepietiekami ātrs vakcinācijas temps, Covid-19 vīrusa jauno, transmisīvāko variantu izplatība, kurus IZM nav varējusi paredzēt un ir izveidojusies kritiska situācija, kā rezultātā radusies neatliekama nepieciešamība veikt iepirkumus neparedzamo ārkārtas apstākļu izraisīto seku novēršanai un steidzamības kārtībā iegādāties CO2 gaisa kvalitātes mērītājus mācību telpu gaisa kvalitātes monitoringam.

Konkursa paziņojumā teikts, ka, ņemot vērā Latvijā esošo situāciju, kas saistīta ar Covid-19 izplatību, izglītības process pamatā tiek īstenots attālināti. Viens no iemesliem, kas kavē izglītojamo iespējas atgriezties klātienes mācībās, ir nepietiekama gaisa kvalitāte, ventilēšanas un piespiedu gaisa apmaiņas sistēmu neesamība, jo, piemēram, atbilstoši IZM 2020./2021.gadu mijā veiktās aptaujas rezultātiem 219 vispārējās izglītības iestādēs darbojas tikai dabiskā vai pasīvā ventilācija.

Lai risinātu iepriekš minēto un mazinātu Covid-19 seku ietekmi uz izglītojamo iespējām pilnvērtīgi iegūt izglītību un radītu priekšnoteikumus klātienes mācību procesa vispārējā un profesionālajā izglītībā atsākšanai ar 2021./2022.mācību gada rudeni, IZM ir nepieciešams iegādāties CO2 gaisa kvalitātes mērītājus valsts un pašvaldību vispārējās un profesionālās izglītības iestādēm.

Ministrijas ieskatā, izglītības iestāžu dibinātājiem būtu jālemj par nepieciešamību iegādāties un uzstādīt šādus CO2 gaisa kvalitātes mērītājus arī pirmsskolas un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

Tāpat ziņots, ka 14.jūlijā Ministru kabinets atbalstīja IZM ieceri par 3,722 miljoniem eiro iegādāties pietiekami daudz CO2 gaisa kvalitātes mērītājus, lai visās vispārējās izglītības skolu klasēs nodrošinātu pa vienai mērierīcei drošai klātienes mācību rīkošanai 2021./2022.mācību gadā.

Nodrošinot vienu CO2 gaisa kvalitātes mērierīci uz klasi, izmaksas uz 1.-6.klašu grupu būs 1,508 miljoni eiro un 7.-12.klašu grupai - 1,09 miljoni eiro. Profesionālās izglītības iestādēs CO2 gaisa kvalitātes mērītāji izmaksās 495 360 eiro, bet 3% plānotā rezerve izmaksās 92 815 eiro. Sākotnēji mērierīces piegādās jaunākajām klasēm, savukārt līdz februārim - 7.-12.klašu grupām.

Iepriekš ministrijā norādīja, ka konkursu CO2 gaisa kvalitātes mērierīču iegādei paredzēts sludināt 16.jūlijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu