Starptautiskie darba devēji visaugstāk Latvijā novērtē RTU un LU

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes ēka.
Latvijas Universitātes ēka. Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Prestižās reitingu aģentūras "QS World University Rankings" veidotajā starptautisko darba devēju absolventu nodarbinātības reitingā visaugstāk Latvijā novērtēta Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Universitāte (LU), liecina "QS Graduate Employability Rankings 2021" jaunākie dati.

Abas Latvijas universitātes ierindojušās 201.-250.vietā. RTU labākie rezultāti sasniegti darba devēju un studentu sadarbības indikatorā, sasniedzot 95,8 punktus no 100 iespējamiem, bet LU augstāko sniegumu uzrādīja absolventu nodarbinātības līmeņa indikatorā un saņēma 89,7 punktus.

Šajā reitingā izvērtēta augstskolu reputācija darba devēju vidū, absolventu sasniegumi, augstskolu un darba devēju sadarbība, studentu un darba devēju sadarbība un absolventu nodarbinātība.

Pirmajā vietā iekļuva Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, otrajā vietā ierindojās Stenfordas Universitāte, bet trešajā - Kalifornijas Universitāte.

No Igaunijas reitingā iekļuva Tallinas Tehnoloģiju universitāte un Tartu Universitāte, abām augstskolām ierindojoties 301.-500. vietā. Savukārt no Lietuvas reitingā iekļuva Viļņas Universitāte, arī ierindojoties 301.-500.vietā, Vītauta Dižā universitāte - 301.-500.vieta, kā arī Kauņas Tehnoloģiju universitāte, kura ierindojās 501.-550.vietā.

Pavisam šogad reitingā vērtētas 679 augstākās izglītības iestādes, bet iekļautas - 550. Veidojot reitingu, aptaujāti 75 000 darba devēji, pētīta 29 000 augsta līmeņa profesionāļu karjeras attīstība pēc to absolvētās augstskolas, analizēti 170 000 darba devēju sadarbības piemēri ar absolventiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu