Par energoefektīvāko publisko ēku Latvijā atzīts Liepājas pašvaldības nams

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Par energoefektīvāko publisko ēku Latvijā atzīts Liepājai piederošais agrākais sadzīves pakalpojumu nams Pieldu ielā 5, kurā tagad izvietotas dažādas pašvaldības iestādes, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) rīkotā konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021" rezultāti.

Par energoefektīvāko atjaunoto daudzdzīvokļu ēku atzīta ēka Siguldā, Lakstīgalas ielā 3, bet par energoefektīvāko daudzdzīvokļu ēkas jaunbūvi kļuvusi ēka Rīgā, Antonijas ielā 17A.

Otro vietu nominācijā "Energoefektīvākā publiskā ēka" ieguva prokuratūras ēka Rīgā, Aspazijas bulvārī 7, bet trešo vietu - arhīva ēka Daugavpilī, Komandanta ielā 9.

Otro vietu nominācijā "Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka" ieguva daudzdzīvokļu ēka Valmierā, Gaujas ielā 2, bet trešo vietu - daudzdzīvokļu ēka Talsos, Ezera ielā 3.

Otro vietu nominācijā "Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka. Jaunbūve" ieguva daudzdzīvokļu ēka Rīgā, Rūpniecības ielā 25, bet trešo vietu - daudzdzīvokļu ēka Akāciju ielā 2E un Akāciju ielā 2C, Rīgā.

EM simpātiju balvu par energoefektīvu un ilgtspējīgu risinājumu nodrošināšanu daudzdzīvokļu ēku atjaunošanā saņēma SIA "Rēzeknes namsaimnieks". Tāpat EM simpātiju balvu saņēma Liepājas izpilddirektora vietnieks Mārtiņš Tīdens par ieguldījumu sabiedrības informēšanā par energoefektivitāti, tās ieguvumiem un iespēju piesaistīt ES fondu līdzekļus ēku atjaunošanai, kā arī biedrība "Pērnavas 7" par iniciatīvu un ieguldījumu ilgtspējīgu un energoefektīvu risinājumu pielietošanā ēkas atjaunošanā Mazsalacā, Pērnavas ielā 7.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas balva "Klimata draugs" piešķirta Liepājas pašvaldības administrācijai par ēkas pārbūvi un teritorijas labiekārtojumu Peldu ielā 5.

Žūrijas atzinību šogad saņēma atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Piņķos, Saules ielā 2, par izcilu piemēru ilgtspējīgai domāšanai, kas ir sekmējusi ne tikai resursu taupīšanu, bet arī radījusi ērtu un sakoptu vidi.

Interneta balsojumā visvairāk balsu - 1020 - un līdz ar to konkursa simpātijas balvu saņēma atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Dobelē, Skolas ielā 14.

Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā" jau 10 gadus tiek organizēts ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021" tika izsludināts šā gada martā. Šogad konkursā kopumā tika saņemti 29 projektu pieteikumi, konkursa otrās kārtas laikā tika vērtētas 17 ēkas sešās Latvijas pilsētās.

Konkursu organizē EM sadarbībā ar žurnālu "Būvinženieris" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu