Slaveni popmūziķi ar koncertu vērsīs uzmanību uz klimata pārmaiņām (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Billija Eiliša
Billija Eiliša Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Popmūzikas spožākās zvaigznes, arī Bilija Eiliša, Eltons Džons un BTS, sestdien muzicēs akcijas "Global Citizen Live" koncertos, kas tiek rīkoti centienos pievērst uzmanību klimata pārmaiņām, vienlīdzīgām vakcinācijas iespējām un badam.

Koncerti notiks Ņujorkā, Parīzē, Lagosā, Riodežaneiro, Sidnejā, Mumbajā un tiks pārraidīti tiešraidē visā pasaulē. To rīkošana ieplānota vienlaikus ar ANO Ģenerālo asambleju, kas notiek šonedēļ Ņujorkā.

Popzvaigznes mudinās spert apņēmīgus soļus nākammēnes gaidāmajā G20 samitā un novembrī gaidāmajā klimata forumā COP26 Ņujorkā.

Eiliša un "Coldplay" būs galvenie mākslinieki Ņujorkas Centrālparkā, kur viņiem pievienosies Dženifera Lopesa, Kamila Kabeijo, Šons Mendess un "Burna Boy".

Eds Šīrans uzstāsies Parīzē kopā ar Eltonu Džonu, "Doja Cat", "Black Eyed Peas" un "Stormzy".

Femi Kuti uzstāsies Nigērijā, Aloks - Riodežaneiro, "Duran Duran" un Kailija Minoga - Londonā.

"Sešos kontinentos mākslinieki palīdzēs mobilizēt pilsoņus prasībām, lai valdības, lielās korporācijas un filantropi strādā kopā, lai aizsargātu planētu un uzveiktu nabadzību,"

teikts nevalstiskās organizācijas "Global Citizen" paziņojumā.

Akcijas fokusā ir "visakūtākie, savstarpēji saistītie draudi, kas tos, kas dzīvo nabadzībā, skar visvairāk, - klimata pārmaiņas, vienlīdzīga piekļuve vakcīnām un bads".

Pārējo zvaigžņu vidū ir arī "Metallica" un "The Weeknd". Vieni mākslinieki muzicēs sestdien akcijas gaitā, citu uzstāšanās ir ierakstīta iepriekš, bet tiks pārraidīta sestdien.

"Global Citizen" vēlas, lai tiktu iestādīts miljards koku, trūcīgajām valstīm piegādāts miljards vakcīnu, nodrošinātas maltītes 41 miljonam cilvēku, kas dzīvo uz bada sliekšņa.

Organizācijas mērķis ir panākt, ka ekstrēma nabadzība tiek izskausta līdz 2030. gadam.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu