Aptauja: Ieguldījumus trešajā pensiju līmenī visbiežāk veic sievietes virs 40 gadu vecuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ikmēneša ieguldījumus trešajā pensiju līmenī visbiežāk veic sievietes vecumā no 40 līdz 49 gadiem, liecina bankas "Luminor" veiktā aptauja.

Par savu pensiju aktīvi rūpējas arī sievietes virs 50 gadiem, taču visretāk trešā pensiju līmeņa uzkrājumus veido jaunietes no 18 līdz 29 gadiem.

Saskaņā ar "Luminor" aptauju 30% sieviešu vecumā no 40 līdz 49 gadiem veic regulāras ikmēneša iemaksas pensiju uzkrājumam vismaz 30 eiro apmērā, kamēr tādu pašu summu vecumdienām atvēl vien 6% jaunietes vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Sasniedzot pensionēšanās vecumu, sieviešu paredzamais mūža ilgums ir par aptuveni pieciem gadiem ilgāks nekā vīriešiem, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) dati. Saskaņā ar CSP 2020.gada datiem sievietes pēc pensijas vecuma sasniegšanas Latvijā nodzīvo vēl vidēji 19 gadus.

Patlaban uzkrājumus vecumdienām trešajā pensiju līmenī veic tikai aptuveni trešdaļa iedzīvotāju. Saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) jaunākajiem datiem senioriem izmaksātā vecuma pensija Latvijā veido tikai 54,3% no pirmspensijas ienākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu