Nākamnedēļ sāks ierīkot Slovēnijas dāvinātos piecus kilometrus dzeloņstiepļu žoga (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Nākamnedēļ plānots uzstādīt Slovēnijas dāvinātos piecus kilometrus dzeloņstiepļu žoga Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai, sociālajā tīklā "Twitter" pavēstījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Piektdien Zemessardzes 3. Latgales brigādei ir nodots Slovēnijas sarūpētais pagaidu žogs. Nākamnedēļ ar armijas inženieru palīdzību tas tiks uzstādīts, taču patlaban armija gaida pēdējos saskaņojumus no robežsardzes darbu sākšanai.

Jau ziņots, ka Nodrošinājuma valsts aģentūras organizētais iepirkums pagaidu dzeloņstiepļu žoga ierīkošana uz Latvijas-Baltkrievijas robežas varētu aizkavēties, jo uzņēmums "Brief", kam ir jāpiegādā dzeloņstieples, to izdarīt nevar tāpēc, ka Latvijai rezervētās dzeloņstieples nopirkusi Lietuva, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Līdz piektdienai uzņēmums piedāvāja piegādāt 12 kilometrus žoga, taču atbildīgo Nodrošinājuma valsts aģentūru tas neapmierināja. Aģentūra pasūtījusi 111 kilometrus. Ja pasūtītais netiks piegādāts līdz piektdienai, aģentūra apsver iespēju sludināt jaunu cenu aptauju.

Iepirkumā par dzeloņstiepļu iegādi uzvārēja uzņēmums "Brief". Šis uzņēmums bija apņēmies piegādāt dzeloņstieples par 488 400 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pagaidu dzeloņstiepļu žoga būvniecību uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju par 2,4 miljoniem eiro uzticēs uzņēmumam "Aimasa", jo 15.septembrī Nodrošinājuma valsts aģentūras iepirkumu komisija pieņēma lēmumu slēgt līgumu ar komersantu, kurš atbilst visām cenu aptaujas tehniskajā specifikācijā izvirzītajām prasībām un bija ar zemāko cenu - SIA "Aimasa". Šis uzņēmums piedāvājis izbūvēt 36,94 kilometrus dzeloņstiepļu žoga par kopējo summu 2 462 826 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu