"Apollo Group" ap 30% apgrozījuma cer sasniegt no biznesa Latvijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Apollo Kino". Ilustratīvs foto
"Apollo Kino". Ilustratīvs foto Foto: Publicitātes foto

Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" sagaida, ka apmēram 30% no nākamā gada apgrozījuma kompānijai nāks no biznesa Latvijā, aģentūrai LETA pastāstīja "Apollo Group" padomes priekšsēdētājs Ivars Vendelins.

Pēc viņa teiktā, drīzumā tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" plānots atvērt "Apollo Kino" ar astoņām kinozālēm. Tāpat "Rīga Plaza" paredzēts atvērt boulinga halli un sporta bāru "O'Learys", kā arī itāļu restorānu "Vapiano". Gandrīz 9000 kvadrātmetrus lielajā izklaides un restorānu zonā būs arī vairāki citi uzņēmumi.

Vendelins atzina, ka "Apollo Group" kinoteātri un izklaides zonu "Rīga Plaza" gribēja atvērt jau pagājušajā gadā, tomēr šādu plānu apturēja Covid-19 ierobežojumi.

"Pašreiz mēs redzam, ka tādas valstis kā Lielbritānija, Dānija, Zviedrija, Norvēģija ir atcēlušas gandrīz visus ierobežojumus un cenšas atgriezties pie normālas dzīves. Cerams, ka tas notiks arī Latvijā - nevar aizvērt valsti uz diviem gadiem. Cilvēki grib atgriezties pie normālā," sacīja uzņēmējs.

Savukārt tirdzniecības centrā "Domina" uzņēmums gatavojas atvērt batutu centru. "Dominas" izklaides zonā paredzēts atvērt arī kino ar trim ekrāniem, kā arī jaunas koncepcijas restorānu "Lido". Kopumā "Apollo Group" veidotā zona būs apmēram 7700 kvadrātmetru platībā.

"Apollo Group" investīcijas abu tirdzniecības centru izklaides un ēdināšanas zonu izveidē šajā gadā sasniegušas 11 miljonus eiro.

Tāpat uzņēmums atvēris piecus jaunus ātrās ēdināšanas restorānus "KFC" un vienu "Vapiano" restorānu.

"Es domāju, ka cilvēki visur pasaulē grib tikt ārā un izklaidēties. Tā ir viena lieta, ja jūs sēžat mājās un skatāties kādu saturu telefona ekrānā vai televizorā, bet pavisam cita izklaides forma ir iziešana no mājas un jautrība kopā ar draugiem. Esmu stingri pārliecināts, ka cilvēki ir sociālas būtnes un grib socializēties," klāstīja Vendelins.

Viņš uzsvēra, ka kinoteātru, izklaides parku un restorānu kvalitātei jābūt augstākajā līmenī. "Nevar apkrāpt klientus, ir jāpiedāvā augstākā kvalitāte par mērenām cenām," teica uzņēmējs.

Uzņēmumam "Apollo Group" jau pašreiz ir kino, sporta bārs un ātrās ēdināšanas restorāns tirdzniecības centrā "Akropole", kā arī restorāni tirdzniecības centros "Alfa", "Origo" un "Spice".

"Pašreiz mēs meklējam jaunas vietas, kur atvērt mūsu koncepta iestādes mūsu klientiem," teica uzņēmējs.

Pēc Vendelina teiktā, "Apollo Group" šogad sagaida apgrozījumu 150 miljonu eiro apmērā, bet nākamgad - jau 220 miljonu eiro, no kā apmēram 30% nāks no Latvijas. Vienlaikus, ja Covid-19 dēļ atkal būs kādi stingri ierobežojumi, tas, protams, ietekmēs uzņēmuma finanšu rādītājus.

Uzņēmumam "Apollo Group" pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys".

55% "Apollo Group" akciju pieder Margusa Linnamē kontrolētajai kompānijai "MM Grupp", bet 45% akciju - Vendelina uzņēmumam "Sandbach". Vendelins ir arī "MM Grupp" mazākuma akcionārs.

Šovasar "Apollo Group" paziņoja par 51% ēdināšanas uzņēmuma "Lido" akciju iegādi. Tam vēl jāsaņem konkurences uzraugu atļauja.

Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu