VVD: Mūsā un Žūku strautā piesārņojuma izplatība ir ierobežota un tiek kontrolēta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Mūsā un Žūku strautā konstatētā piesārņojuma izplatība ir ierobežota un tiek kontrolēta, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Viņa norādīja, ka VVD vides inspektori sestdien atkārtoti apsekoja Mūsu un Žūku strautu Bauskas novada Gailīšu pagastā, kur piektdien uz ūdens virsmas tika konstatēts piesārņojums. Jauns piesārņojums nav konstatēts. Pašlaik piesārņojuma izplatība ir ierobežota un tiek kontrolēta.

Kļaveniece sacīja, ka arī atkārtotas pārbaudes laikā piesārņojuma avots netika konstatēts. Vides inspektori sestdien paņēma atkārtotus ūdens paraugus analīžu veikšanai. Sagaidāms, ka analīžu rezultāti sniegs papildus informāciju par piesārņojuma izcelsmi, tad tiks turpināta piesārņojuma izcelsmes noskaidrošana.

Tā kā piesārņojumam nav izteikta naftas produktiem raksturīgās smaka, testēšanā tiks pārbaudītas arī citas versijas par piesārņojuma veidu, piebilda VVD pārstāve.

LETA jau vēstīja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) piektdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur Mūsā pamanīts nezināmas vielas plankums, kas stiepās 200 metru garumā. VUGD darbinieki divās vietās uzstādīja upē absorbējošās bonas, un darbu notikuma vietā turpināja VVD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu