Merkele dienu pirms vēlēšanām pauž atbalstu Lašetam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele un CDU kanclera kandidāts Armīns Lašets
Vācijas kanclere Angela Merkele un CDU kanclera kandidāts Armīns Lašets Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien, dienu pirms Bundestāga vēlēšanām, pauda atbalstu konservatīvo bloka (CDU/CSU) saraksta līderim Armīnam Lašetam, uzsverot, ka rītdienas balsojums ir par to, lai Vācija būtu stabila.

"Rītdiena ir par to, lai Vācija paliktu stabila," sestdien mītiņā Lašeta dzimtajā Āhenē sacīja Merkele.

Lašeta veikumu Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes valdības vadītāja amatā raksturo "tiltu būvēšana", norādīja kanclere, uzsverot, ka Lašets visas politiskās karjeras gaitā apliecinājis, ka iestājas par solidaritāti ne tikvien teorētiski, "bet ar dedzību un sirdi".

Lašets aptaujās ilgu laiku atpalika no sociāldemokrātu sāncenša Olafa Šolca, tomēr pēdējās aptaujās pārsvars sarucis līdz statistiskās kļūdas robežai, kas gaidāmās vēlēšanas padara par vienas no neprognozējamākajām daudzu gadu laikā.

"Lai Vācija paliktu stabila, Armīnam Lašetam ir jākļūst par kancleru, un CDU un CSU ir jābūt stiprākajam spēkam," mudināja kanclere.

Pašreizējie aptauju rezultāti liek domāt, ka Vācijā pēc vēlēšanām gaidāms mokoši ilgs jaunās valdības veidošanas process, jo pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara beigām vairākuma koalīcijas sastādīšanai būs nepieciešamas vismaz trīs partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu