Saeimas deputāti uzklausīs ziņojumu par Krievijas parlamenta vēlēšanām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Wikipedia

Saeimas Ārlietu komisijā pirmdien, 27. septembrī, plānots uzklausīt Ārlietu ministrijas (ĀM) ziņojumu par Krievijas parlamenta Valsts domes vēlēšanām.

Komisijas sēde notiks plkst. 14 attālināti.

Ziņojumu sniegs ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un sēdē piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju Valsts domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" esot ieguvusi vairākumu. Pēc tās sākotnējām aplēsēm "Vienotā Krievija" varot pretendēt uz vairāk nekā 300 no 450 parlamenta vietām.

Taču opozīcija un neatkarīgie vēlēšanu novērotāji ziņojuši par daudziem pārkāpumiem un sistemātisku krāpšanos vēlēšanu gaitā.

Pirms Krievijas parlamenta vēlēšanām ar opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju saistītās organizācijas tika pasludinātas par "ekstrēmistiskām", tādējādi liedzot jebkuram to pārstāvim pašam kandidēt vēlēšanās. Izmantojot dažādus citus līdzekļus, kandidēšana tika liegta arī vairumam citu vērā ņemamo opozīcijas pārstāvju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu