Augšaustrijas landtāgā iekļūst antivakseru partija (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Augšaustrija. Ilustratīvs foto
Augšaustrija. Ilustratīvs foto Foto: BARBARA GINDL / APA / AFP

Svētdien notikušajās Augšaustrijas zemes reģionālajās vēlēšanās landtāgā ar pirmo mēģinājumu iekļuvusi vakcinācijas pretinieku izveidotā partija, liecina pirmās aplēses.

Saskaņā ar sabiedriskās raidorganizācijas ORF aplēsēm, kas izdarītas pamatojoties uz līdz šim saskaitītajiem biļeteniem, Tautas brīvības un pamattiesību saraksts (MFG), iegūstot 6,2% balsu, varētu būt pārvarējis iekļūšanai landtāgā noteikto procentu barjeru.

Partija dibināta februārī Vīnē un līdz šim iesniegusi Konstitucionālajā tiesā vairākas prasības, apstrīdot karantīnas pasākumus, kas ieviesti nolūkā apturēt Covid-19 pandēmiju.

Saskaņā ar aplēsēm savas vadošās pozīcijas Augšaustrijas landtāgā saglabās konservatīvā Tautas partija (OeVP), par kuru balsojuši 37,6% vēlētāju, aptuveni tikpat daudz cik iepriekšējās vēlēšanās 2016.gadā.

Turpretī galēji labējā Brīvības partija (FPOe) cietusi smagus zaudējumus. Pirms sešiem gadiem Augšaustrijā tā izcīnīja 39,36% balsu, bet svētdien to atbalstījuši tikai 19,8% vēlētāju.

Svētdiena Austrijai nesusi vēl vienu pārsteigumu - Grācas municipālajās vēlēšanās uzvarējuši komunisti, kas saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem apsteiguši (OeVP).

Komunisti ieguvuši 28,9% balsu, kamēr par konservatīvajiem balsojuši 25,7%.

Grācas līdzšinējais mērs Zigfrīds Nagls, kurš pārstāv Tautas partiju un vadījis pilsētu 18 gadus, jau paziņojis par savu atkāpšanos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu