Sasniegts zemākais elektroenerģijas ģenerācijas līmenis kopš 2007.gada

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Ieva Leiniša/LETA

Augustā piekto mēnesi pēc kārtas turpināja samazināties elektroenerģijas ražošana - saražotas 162 499 megavatstundas (MWh) elektroenerģijas, kas ir par 47% mazāk nekā jūlijā, tādējādi ir sasniegts zemākais ģenerācijas līmenis kopš 2007.gada, liecina Latvijas pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Kopumā astoņos mēnešos Latvijā šogad saražotas 3864 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 2,4% mazāk attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Tostarp Daugavas hidroelektrostacijās (HES) saražotas 2014 GWh elektroenerģijas, kas ir par 1,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kamēr mazajās HES saražotās elektroenerģijas apmērs samazinājies par 15% - līdz 45 221 megavatstundām (MWh).

Vienlaikus termoelektrostacijās (TEC) 2021.gada astoņos mēnešos saražotas 1161 GWh elektroenerģijas, kas ir par 11,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Savukārt ar biomasu šogad astoņos mēnešos saražotas 247 166 MWh elektroenerģijas, kas ir par 5,6% mazāk nekā pagājušā gadā astoņos mēnešos, koģenerācijā saražotas 175 153 MWh elektroenerģijas, kas ir par 13,3% mazāk, bet ar biogāzi saražotas 185 623 MWh elektroenerģijas, kas ir par 9,6% mazāk nekā pērn analogā periodā.

Vēja elektrostacijās šogad astoņos mēnešos saražotas 83 766 MWh elektroenerģijas, kas ir par 26,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt saules elektrostacijās saražota 1927 MWh elektroenerģijas, kas ir par 11,4% vairāk.

"Augstsprieguma tīkla" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats arī atklāj, ka elektroenerģijas patēriņš šogad astoņos mēnešos Latvijā veidoja 4864 GWh, kas ir par 4,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu