Foto ⟩ Operā Verdi "Simona Bokanegras" pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Agnese Zeltiņa

Latvijas Nacionālajā operā 26. septembrī izskanējusi Džuzepes Verdi meistardarba “Simons Bokanegra” pirmizrāde. Aplūko foto no pirmizrādes!

Šī darba pirmuzvedums Latvijā tapis saskaņā ar Stīvena Lolesa (Stephen Lawless) oriģinālrežijas konceptu, tā muzikālais vadītājs un diriģents ir Normunds Vaicis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Leslijs Traverss (Leslie Travers), horeogrāfe – Linne Hoknija (Lynne Hockney), gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš.

Galvenās lomas jauniestudējumā interpretē Rinalds Kandalincevs, Tatjana Trenogina, Tads Girininks (Tadas Girininkas) un Mihails Čuļpajevs.

Foto: Agnese Zeltiņa

Operas "Simons Bokanegra" titulvaronis kļūst par Dženovas dodžu, balsojumā pārspējot aristokrātu Fjesko, taču viņus abus saista ne tikai cīņa par varu, bet arī kāda liktenīga sieviete. Operu "Simons Bokanegra" Džuzepe Verdi sacerēja jau 1857. gadā, tomēr publikas un kritikas īpašu atzinību guva darba otrā redakcija, kas pirmizrādi piedzīvoja 1881. gadā. 21. gadsimtā "Simons Bokanegra" arvien biežāk parādās uz operteātru skatuvēm.

"Verdi ir ģeniāls melodiķis, un viņa mūzika ir vienkārša un ļoti godīga. Komponists izcili prot gleznot ar orķestra instrumentu krāsām, ritmisko struktūru, radot dziļi izjustu dvēselisku sajūtu, kas atbalsta solista melodiku, vokālu. Šajā Rīgas iestudējumā kopā ar visu radošo grupu mēs gribētu atklāt publikai Verdi un libretista Piāves radītās patiesās un cilvēcīgās tēlu varenuma un trausluma gradācijas gan stāstā, gan mūzikā. Godīgums, cēlums, patiesa mīlestība – tā ir Verdi attieksme pret mūziku. Tieša un spēcīga. Lai šīs kvalitātes mūzikā palīdz atjaunot, atgādināt šo atziņu vērtību dzīvē," saka jauniestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents Normunds Vaicis.

Foto: Operas "Simons Bokanegra" jauniestudējums LNOB.

Nākamās operas izrādes notiks 28. un 30. septembrī un 2. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu