Citroen C3 Aircross: vienkāršībā ir spēks

CopyLinkedIn Draugiem X
Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Laiku pa laikam pārņem nostalģija pēc 90. gadu risinājumiem, kad automašīna ir tāda saprotama. Jaunās mašīnas tādas vairs nav, bet vienu atradām - tas ir jaunais Citroen C3 Aircross.

Modernizēto Aircross visvieglāk atpazīt pēc priekšpuses. Tā radikāli atšķiras no iepriekšējās un dizains aizgājis radikālajā! Brīnumainās pārvērtības gan pārsvarā skārušas tieši priekšu. Viss pārējais izskatās gaužām pazīstams. Lai gan...

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Feislifta modeļiem parasti viss ir lielāks un dārgāks. C3 Aircross ir izņēmums. Iepriekšējā paaudzē Shine bija 17" diski. Tagad šim pašam izpildījumam ir 16", kur riepas maksā mazāk. Galvenā C3 Aircross atšķirība no citiem ir tāda, ka tie taisīti no mazās klases automašīnām, bet Aircross taisīts no minivena, ko var manīt kā salonā, tā bagāžniekā."

Mazā Aircross tiešais priekštecis ir Citroen C3 Picasso - īstens mini - vai mikrovens, kura misija bija izspiest pēc iespējas vairāk lietderīgās telpas no mazās klases šasijas. Un tāpēc arī Aircross ir liels bagāžnieks un pie tik necilas riteņu bāzes arī gana vietas salonā.

Normunds Avotiņš: "Bet vietas te patiešām ir daudz. Vismaz priekšā. Plastmasas ir vienkāršas, taču atdzīvinātas ar akcentiem. Sēdekļi Citroen stilā ir kā no bankas. Ekrāns pa vidu izskatās tāds pats kā bijis, bet nav. Tas ir lielāks, ātrāks, un tam ir vairāk pikseļu. Tālāk viss ir traki vienkārši. Starta poga, automāta kloķis iet zigzagā, un man patīk. Kad ieliekat atpakaļgaitā, vienmēr zināsiet, ka tā ir atpakaļgaita. Mēs sēžam automašīnā, kas saucas Shine. Vienīgā ar 130 ZS. Mums tādu vajag, jo gribam braukt ar automātu, bet tā ir tikai ar šo motoru un tikai šajā komplektācijā."

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross Foto: TV Auto ziņas

Tas patiešām ir īsts "automāts", lai arī pārnesumi ir tikai seši. Lai brauktu lustīgāk, vajag nospiest podziņu S. Daudz ātrāks nekļūst, bet raksturs ir dauzonīgāks. Stingri ņemot, C3 Aircross daudz kā trūkst, salīdzinot ar radniecīgām automašīnām. Toties mums ir normāla rokas bremze. Forma ir parocīgāka.

Īsāk sakot, Citroen modernizējis C3 Aircross pa lēto. Arī pats auto nav dārgs - 20 400 eiro labākajā iespējamā komplektācijā.

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Verdikts

Ja lūkojaties pēc visjaunākajām tehnoloģijām, šis laikam nav jūsu auto. Bet, ja krosoverā meklējat lielu telpu un vienkāršu lietošanu, tad šis nav slikts variants.

Citroen C3 Aircross

+ viegla lietošana

+ draiska dinamika

+ pieticīga cena

- morāli novecojis panelis

- "automāts" tikai ar 130 ZS

- lētas salona plastmasas

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tehnika

Dzinējs: 1199 ccm, R3 turbo

Jauda: 130 ZS

Paātrinājums: 9,3

Patēriņš: 5,3

CO2: 119

Cena: 20 400*

*) bāzes modeļa cena - 15 990 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu