ZZS veidojošās partijas vienojušās par kopīgu startu 14. Saeimas vēlēšanās (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uldis Augulis.
Uldis Augulis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošās partijas ir vienojušās par kopīgu startu 14.Saeimas vēlēšanās, pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Paredzēts, ka ZZS sarakstā vēlēšanās startēs pārstāvji no abām apvienības partijām - Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas, kā arī ZZS sadarbības partijām - "Latvijai un Ventspilij" un Liepājas partijas, pastāstīja Augulis.

Tāpat Daugavpils novada partija, kas arī ir ZZS sadarbības partija, ir noskaņota lemt par atbalstu kopīgam startam vēlēšanās, atzīmēja politiķis.

Vaicāts par iespēju ZZS uz Saeimas vēlēšanām veidot kopīgu sarakstu ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), ZZS frakcijas vadītājs uzsvēra, ka "lielākais jautājums" ir LRA pusē, kā viņi plāno rīkoties - ZZS ir atvērta šādām sarunām.

Kā ziņots, LRA līderis Edvards Smiltēns, atbildot jautājumu par iespēju vēlēšanās startēt kopā ar ZZS vai Nacionālo apvienību (NA), iepriekš norādīja, ka ar ZZS laba sadarbība veidojās, protestējot pret administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, kā arī atbalstot mediķus, bet ar NA laba sadarbība esot, strādājot kopā vienā frakcijā Rīgas domē un sadarbojoties arī citās pašvaldībās.

No Smiltēna paustā izrietēja, ka lēmumu par to, kādā veidā piedalīties Saeimas vēlēšanās, būs jāpieņem LRA valdei.

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2022.gada rudenī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu