Degvielas piegāžu nodrošināšanā Lielbritānijā iesaistīsies armija

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Lielbritānija pirmdien sagatavoja armiju, lai tā varētu palīdzēt degvielas piegāžu nodrošināšanai apstākļos, kad bažas par kravas automašīnu šoferu deficītu novedušas pie paniskas degvielas pirkšanas un tāpēc daudzās uzpildes stacijās beigusies degviela.

"Ierobežots skaits armijas autocisternu šoferu būs gatavības stāvoklī un nepieciešamības gadījumā tiks dislocēti, lai tālāk stabilizētu degvielas piegāžu ķēdi," pirmdienas vakarā paziņoja Uzņēmējdarbības, enerģētikas un rūpnieciskās stratēģijas ministrija.

Izmisuši autovadītāji stāvēja rindās pie degvielas uzpildes stacijām, izpērkot degvielu un izprovocējot aicinājumus valdībai izmantot ārkārtas pilnvaras, lai nodrošinātu prioritāti degvielas iegādē veselības aprūpes un citu svarīgāko nozaru darbiniekiem.

Valdība ir paziņojusi, ka šo krīzi izraisījis kravas automašīnu šoferu deficīts, kuriem jāpiegādā degviela, un bezprecedenta pieprasījums pēc tās.

Armijas šoferi saņems specializētu apmācību, pirms viņi tiktu dislocēti degvielas piegādēm gadījumā, ja krīze tuvākajās dienās nemazināsies.

"Tā kā degvielas rūpniecība paredz pieprasījuma atgriešanos normālā līmenī tuvāko dienu laikā, ir pareizi, ka mēs speram šo saprātīgo piesardzības soli," sacīja uzņēmējdarbības ministrs Kvazi Kvartengs.

"Ja būs vajadzīgs, militārā personāla dislocēšana nodrošinās piegāžu ķēdei papildu jaudu kā pagaidu pasākumu, lai palīdzētu mazināt spiedienu, ko izraisīja lokalizēta degvielas pieprasījuma pīķi," viņš piebilda.

Valdība jau ir daļēji mīkstinājusi stingrāko pēcbreksita imigrācijas politiku, piedāvājot īstermiņa atbrīvošanu no vīzām ārvalstu kravu pārvadātājiem, lai mazinātu šo šoferu deficītu.

"Shell", BP, "Esso" un citas enerģētikas kompānijas ir paziņojušas, ka Lielbritānijas naftas pārstrādes rūpnīcās ir daudz degvielas, un prognozējušas pieprasījuma atgriešanos normālā līmenī tuvākajās dienās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu