Jauniešu mentālās veselības check-up punkts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai pusaudži un jaunieši varētu parūpēties par savu mentālo veselību, Galerija Centrs sadarbībā ar Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centru, sākot no 2. oktobra, vienu līdz divas reizes mēnesī nodrošinās bezmaksas mentālās veselības check-up (pārbaudes) punktu Galerija Centrs “KIWIE SPACE” telpā, trešajā stāvā.

Mentālās veselības check-up punkts ir paredzēts ikkatram pusaudzim un jaunietim vecumā no 12 līdz 25 gadiem, kurš vēlas uzzināt vairāk par savu mentālo veselību un veidiem, kā to uzlabot un uzturēt veselu. Check-up punktā jauniešiem būs iespēja

veikt profilaktiskas mentālās veselības pārbaudes, brīvā gaisotnē aprunāties ar speciālistiem, kā arī izmēģināt virtuālās realitātes terapiju.

Ja nepieciešams, jaunietim sniegs padomus un izstāstīs par citām atbalsta iespējām mentālās veselības uzlabošanai.

Galerijas Centrs vadītāja Iveta Priedīte stāsta: ”Vasaras sākumā t/c Galerija Centrs 3. stāvā atklājām Eiropā pirmo NFT izstāžu telpu. Šajā periodā esam novērojuši, ka jauniešu interese par telpu un tajā apskatāmo Kiwie mākslu patiesi ir liela. Fakts, ka Galerija Centrs ir populāra jauniešu tikšanās vieta, arī ir neapšaubāms. Tāpēc esam gandarīti sākt sadarbību ar Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centru, kuras ietvaros “KIWIE SPACE” telpā esam ierīkojuši jauniešu mentālās veselības check-up punktu. Jaunieši ir mūsu nākotne, ir būtiski, ka mūsu nākamā paaudze ir pašpārliecināta, pašpietiekama un vesela gan fiziski, gan mentāli. Apzinoties mūsdienu trauksmaino vidi un ikdienas izaicinājumus, esam priecīgi piedāvāt jauniešiem iespēju pārbaudīt savu mentālo veselību un vajadzības gadījumā rīkoties.”

“Pandēmijas ietekmē bērnu un jauniešu skaits, kuriem rodas kādas mentālās veselības grūtības, aizvien pieaug. Tāpēc ierastie palīdzības veidi vairs neder un visā pasaulē speciālisti aktīvi domā, kā veidot atbalstu jaunos, mūsdienīgos veidos. Esmu ļoti priecīgs, ka arī Latvijā varam piedāvāt vienu no pasaules mērogā jaunākajām tendencēm – pusaudžiem draudzīgu mentālās veselības check-up jeb pārbaudes punktu. Īpaši svarīgi, ka šie punkti atrodas jauniešu un ģimeņu iecienītās vietās, jo tas palīdz gan uzrunāt pašus jauniešus, gan arī parāda, ka mūsdienās parūpēties par savu mentālo veselību ir tikpat normāli kā iet uz trenažieru zāli vai iepirkšanās centru,” skaidro Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Konstantinovs.

Plānots, ka sākumā mentālās veselības pārbaudes punkts darbosies vienu reizi mēnesī, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus.

Atkarībā no noslodzes un pieprasījuma check-up punkta darbība var tikt pārplānota. Punktā darbosies mentālā check-up punkta vadītājs un pusaudžu psihoterapijas speciālists Nils Konstantinovs, un citi mentālās veselības speciālisti.

Mentālās veselības pārbaudes punkts darbosies sestdienās, sākot no 2. oktobra, no plkst. 14:00 līdz 19:00 Galerijas Centrs 3. stāvā “KIWIE SPACE” telpā. Check-up punkta apmeklējums ir bez maksas un nebūs nepieciešams iepriekšējs pieraksts.

Par mentālo veselību ir nepieciešams rūpēties, tāpat kā par fizisko. Pandēmijas laikā īpaši svarīgi tas kļuvis pusaudžiem un jauniešiem – aptuveni 1 no 3 jauniešiem izjūt kādas mentālās veselības grūtības. Daudziem tas izpaužas kā pastāvīgs nogurums, depresivitāte, aizkaitinātība, konflikti ar vecākiem, nevēlēšanās neko darīt vai vēlme pazust ierīcēs un videospēlēs. Mentālās veselības check-up punkts ir mūsdienīgs, īpaši pusaudžiem un jauniešiem atbilstošs pakalpojums citā formātā, kas ļauj jaunietim uzzināt vairāk par savu mentālo veselību, apgūt jaunus veidus, kā to spēcināt, un saņemt informāciju par palīdzības iespējām, ja tāda nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu