Piešķir aptuveni 49 000 eiro Covid-19 informatīvā tālruņa nodrošināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Lai segtu vienotā Covid-19 informatīvā tālruņa "8345" izmaksas no 2021.gada augusta līdz novembrim, valdība šodien nolēma piešķirt papildus 48 988 eiro.

Aprēķins balstīts uz vienotā informatīvā tālruņa numura saņemto rēķinu analīzi no pakalpojuma sniedzēja SIA "Tet" par pēdējiem četriem mēnešiem, kas vidēji veido 12 247 eiro mēnesī.

Valsts kanceleja, kas iesniegusi Ministru kabinetā konkrēto rīkojumu "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"", anotācijā norāda, ka iepriekš paredzētais finansējums pakalpojuma nodrošināšanai 85 000 eiro apmērā jau izlietots.

Anotācijā norādīts, ka kopš tālruņa izveides zvanu skaits ir būtiski pieaudzis no 4500 zvaniem sākotnējos darbības mēnešos, sasniedzot pat 17 572 iedzīvotāju zvanus 2021.gada jūlija mēnesī. Savukārt 2021.gada jūnijā zvanu skaits bija vairāk nekā 20 000.

Apmēram 60% zvanītāju jautājumu ir saistīti ar veselības tēmu. Pārējie jautājumi bijuši par pārvietošanos, drošības pasākumiem, nodarbinātību, izglītību, atbalsta pasākumiem, kā arī par pulcēšanās ierobežojumiem, robežšķērsošanu un ierobežojumu kontroli. Vienas sarunas ilgums vidēji ir aptuveni divas minūtes.

Valsts kanceleja pauž, ka kopš vienotā informatīvā tālruņa darbības sākuma ir ievērojami pieaugušas "Tet" operatoru zināšanas un kompetence par plaša spektra jautājumiem, kas interesē iedzīvotājus saistībā ar Covid-19 pandēmiju. "Tet" katru mēnesi rīko arī apmācības saviem operatoriem, izmantojot valsts pārvaldes sagatavotos un pieejamos resursus, kā rezultātā operatori spēj atbildēt uz jautājumiem paši, tādā veidā ievērojami samazinot pāradresēto zvanu skaitu uz valsts iestādēm, kas savukārt atvieglo iedzīvotājiem iespēju saņemt informāciju. Pēdējos trīs mēnešos vidēji tikai 6% no visiem ienākošiem zvaniem tiek pāradresēti, jo īpaši atslogojot Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) informatīvo tālruni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu