Ar novembri varētu stāties spēkā obligāta vakcinācija noteiktām profesijām (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolotāja. Ilustratīvs foto
Skolotāja. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Prasība obligāti vakcinēties noteiktām profesijām varētu stāties spēkā 15.novembrī, kas būtu divas nedēļas vēlāk nekā iepriekš paredzēts, paredz valdībā iesniegtais jaunais Covid-19 pārvaldības regulējums.

Pienākums obligāti vakcinēties paredzēts konkrētām profesijām - izglītībā strādājošajiem, tai skaitā pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības un augstākās izglītības pakāpē nodarbinātajiem, neformālās izglītības un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmās nodarbinātajiem, koledžās un augstskolās studējošajiem, kā arī pakalpojumu sniedzējiem, kas līgumattiecību izpildes laikā pakalpojuma sniegšanas vietā nonāk saskarē ar izglītojamiem.

Tāpat šādu prasību plānots noteikt arī veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, tostarp arī aptieku darbiniekiem, kas strādā ar klientiem, kā arī ilgstošā sociālajā aprūpē strādājošajiem.

Sagatavotais lēmumprojekts vēl otrdien jāapstiprina Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents ar rezolūciju uzdeva Veselības ministrijai divu nedēļu laikā iesniegt valdībā pārstrādātus un vienkāršotus epidemioloģiskās drošības noteikumus Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai.

Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs iepriekš norādīja, ka tas tiek darīts ar mērķi pilnveidot un uzlabot esošo regulējumu, padarot to viegli saprotamu ikvienam valsts iedzīvotājam un pēc iespējas izvairoties no tehniskām un detalizētām epidemioloģiskās drošības prasībām valdības noteikumos.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu