Jauno izpildītāju akadēmiskās mūzikas konkursā uzvar Helēna Eglīte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Helēna Eglīte
Helēna Eglīte Foto: publicitātes

PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) un diriģentu Atvaru Lakstīgalu atjaunotajā Melngaiļa koncertzālē organizēja jauno izpildītāju akadēmiskās mūzikas konkursa laureātu koncertu. Uzvaras laurus plūca Helēna Eglīte, saņemot 1000 eiro lielu naudas balvu no koncertzāles “Lielais dzintars” attīstības biedrības.

Pasākuma laikā tika sveikti gan audzēkņi, gan viņu skolotāji un koncertmeistari, kuri pagājušā gada nogalē palīdzēja kvalitatīvi sagatavoties un piedalīties konkursā. Laureātu apbalvošanas koncerts sākotnēji tika plānots jau februārī, taču objektīvu iemeslu dēļ vairākkārtēji tika pārcelts.

“Jauno izpildītāju konkurss un tā noslēguma koncerts izdevās lieliski – LMMDV talantīgie jaunieši bija patiesi priecīgi un pagodināti uzstāties kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, tas noteikti viņiem radīja papildu motivāciju turpināt augt un attīstīties kā mūziķiem. Plānojam šo konkursu rīkot ik gadu un ceram, ka tas ar laiku kļūs par starptautisku, prestižu notikumu, kurā piedalīsies jaunie akadēmiskās mūzikas talanti no tuvām un tālām valstīm,” stāsta PIKC LMMDV struktūrvienības vadītājs radošajā darbā Mūzikas izglītības programmām Jānis Strazds.

I pakāpes diplomus saņēma:

· Helēna Eglīte (vijole). Skolotāja Maija Apenīte, koncertmeistare Lina Andrējeva;

· Anete Pupila (čells). Skolotāja Dita Barona, koncertmeistars Normunds Kalniņš;

· Daiga Koroļonoka (flauta). Skolotājs Reinis Lapa, koncertmeistars Edgars Tomševics;

· Matīss Skarēvičs (sitaminstrumenti). Skolotājs Toms Jansons, koncertmeistars Normunds Kalniņš.

Konkursu vērtēja žūrija – Ogres Mūzikas un mākslas skolas direktors un diriģents Atvars Lakstīgala, Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis un mūziķis Uldis Lipskis, kā arī PIKC LMMDV struktūrvienības vadītājs radošajā darbā Mūzikas izglītības programmām un komponists Jānis Strazds.

Laureātu koncerts norisinājās Liepājas Simfoniskā orķestra kādreizējā orķestra mājvietā Melngaiļa koncertzālē, kura ir piedzīvojusi vērienīgus modernizācijas darbus. Klātienē koncertu klausījās aptuveni simts klausītāju, savukārt tiešsaistē skolas mājaslapā koncerta norisei sekoja līdzi 341 unikālais klausītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu