Staķis Ņujorkā piedalās apmācības programmā "Bloomberg Philanthropies" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) izvēlēts konkursā kā viens no 38 pilsētu mēriem, kuri piedalās "Bloomberg Harvard City Leadership Initiative" intensīvās apmācības programmā Ņujorkā, informēja pilsētas domē.

Programma atklāta pirmdien Ņujorkā ar tās dalībnieku un "Bloomberg Philanthropies" dibinātāja, bijušā Ņujorkas mēra Maikla Blumberga tikšanos, kā arī trīs dienu klātienes apmācībām, semināriem un darbnīcām. Programma veidojusies 2017.gadā kā "Bloomberg Philanthropies" dibinātāja Blumberga un Hārvardas universitātes sadarbības projekts.

Būdams 2021./2022.gada klases dalībnieks, Staķis piedalās apmācībās, kurās pasniedz Hārvardas biznesa skolas un Hārvardas Kenedija skolas mācībspēki, kā arī pasaules līmeņa eksperti no "Bloomberg Philanthropies" globālā tīkla. Šogad dalībai programmā izvēlēti mēri no Eiropas, Ziemeļamerikas, Latīņamerikas un Āfrikas pilsētām. Apmācībās likts uzsvars uz līderības un vadības prasmju attīstību, risinot Covid-19 pandēmijas radītos izaicinājumus.

"Gandrīz 40 dažādu pilsētu mēri no 12 ļoti atšķirīgām valstīm ir vienā programmā, lai mācītos viens no otra, dalītos pieredzē un zināšanās viena mērķa vārdā - veidot labāku dzīvi savas pilsētas iedzīvotājiem," komentēja Staķis.

Pēc viņa paustā, "Bloomberg Harvard City Leadership Initiative" prioritātes, kas ir svarīgas arī Rīgā, ir datu pareiza izmantošana, pieņemot politiskus lēmumus, koordinēta starpnozaru sadarbība un inovatīvu pieeju izmantošana pārmaiņu vadībā.

"Mēs izveidojām "Bloomberg Harvard City Leadership Initiative", jo pilsētas vienmēr ir bijušas frontes pirmajās līnijās, reaģējot uz mūsu lielākajiem izaicinājumiem - stājoties tiem pretim, ir izšķiroši svarīgi, lai pilsētu mēriem būtu atbilstošas prasmes, atbalsts un resursi," uzsvēra "Bloomberg Philanthropies" dibinātājs Blumbergs.

Viņš norādīja, ka piecus gadus pēc programmas izveides tās nepieciešamība kļuvusi vēl izteiktāka, jo pilsētu mēru līderībā notiek Covid-19 pandēmijas un tās seku ierobežošanas pasākumi.

"Šī gada pilsētu mēru klasē ir pārstāvēti dažādi un sasniegumiem bagāti līderi no visas pasaules - mēs ceram ar viņiem sastrādāties šajā laikā, kad viņi turpina vadīt krīzes pārvarēšanu, veidojot labāku, un pret dažādiem izaicinājumiem noturīgāku nākotni mūsu pilsētām," komentēja Blumbergs.

Šajā gadu ilgajā programmā apmācības paredzētas hibrīdrežīmā - gan klātienē, gan attālināti. Programmā pilsētu mēri un viņu komandas locekļi pilnveido zināšanas un vadības prasmes sarežģītu pilsētas pārvaldības jautājumu risināšanā.

Programma sākas ar pilsētu mēru nodarbībām Ņujorkā, un turpināsies ar divu pilsētas vadošo amatpersonu apmācībām. Pateicoties "Bloomberg Philanthropies" atbalstam, pilsētu mēru un pilsētu vadošo amatpersonu dalība "Bloomberg Harvard City Leadership Initiative" programmā, ieskaitot mācību maksu, ēdināšanu un aviobiļetes, ir pilnībā apmaksāta.

"Bloomberg Harvard City Leadership Initiative" ir centra "Bloomberg Center for Cities at Harvard University" programma. Tā notiek sadarbībā ar Hārvardas Kenedija skolu, Hārvardas Biznesa skolu un "Bloomberg Philanthropies". Programma veidota, lai palīdzētu pilsētu mēriem un vadošajām amatpersonām risināt sarežģītus izaicinājumus savās pilsētās, uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Programma sākta 2017.gadā, un tajā piedalījušies 400 mēri un 1300 vadošās amatpersonas no 478 pilsētām visā pasaulē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu