Dumpī Ekvadoras cietumā gājuši bojā 24 ieslodzītie

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marcos Pin/EPA

Cietumā Ekvadorā otrdien notika ieslodzīto dumpis, kas ilga apmēram sešas stundas, un tajā gājuši bojā vismaz 24 cietumnieki un ievainoti 42, paziņoja varas iestādes.

"Incidenti ar šaujamieroču detonācijām un eksplozijām" cietumā ostas pilsētā Gvajakilā sākās ap plkst.9.30 (plkst.17.30 pēc Latvijas laika), paziņoja Ekvadoras cietumu pārvalde (SNAI).

Dumpis sākās, cietumā izceļoties kautiņiem starp noziedznieku bandām, un drīz pēc tam uz cietumu tika nosūtītas policijas vienības. Varas iestādes atguva kontroli pār cietumu ap plkst.14 (plkst.22 pēc Latvijas laika).

Sadursmēs nogalināti vismaz 24 cilvēki, no kuriem pieciem nogriezta galva.

Foto: Marcos Pin/EPA

Provizoriski pārmeklējot cietumu, tika atrasti divi šaujamieroči, 18 asmeņi, 102 lodes, narkotikas un citi aizliegti priekšmeti.

Ekvadoras cietumos pēdējos mēnešos atkārtoti notikušas vardarbīgas sadursmes. Bandu locekļi septembrī uzbruka Gvajakilas cietumam ar bruņotiem droniem. Jūlijā 21 cilvēks tika nogalināts cietumnieku dumpjos Kotopaksi un Gvajakilas pilsētās. Februārī vairākos cietumos vardarbīgās sadursmēs starp bandām tika nogalināti 79 cilvēki.

Foto: Marcos Pin/EPA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu