Tadaiķu pagastā izcēlies plašs ugunsgrēks dzīvojamā mājā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Juris Teivans / Shutterstockk

Dienvidkurzemes novada Tadaiķu pagastā šorīt izcēlies plašs ugunsgrēks dzīvojamā mājā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt ap plkst.5 VUGD saņēma izsaukumu uz Tadaiķu pagastu, kur deg vienstāva dzīvojamās mājas jumts un istaba 220 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg pilnā platībā un jau iebrucis tās jumts.

Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika lokalizēts, bet patlaban vēl turpinās tā dzēšana.

Naktī ap plkst.0.30 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks.

Savukārt vakar ap plkst.18.30 VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts ap pusnakti. Mājoklis nebija aprīkots ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Turpinās ugunsgrēka dzēšana Augšdaugavas novada Naujenes pagastā, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka 1000 kvadrātmetru platībā, kurā atrodas aptuveni 300 siena ruļļu. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts otrdien īsi pēc pusnakts, šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ir lokalizēts, bet turpinās tā likvidēšana.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus: 16 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteineros, četras vieglās automašīnas, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, divos gadījumos - piededzis ēdiens, niedres, siena ruļļi, sadzīves priekšmeti deviņstāvu ēkas augšējā stāva balkonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu