Krievijā apcietina kiberdrošības uzņēmuma vadītāju, kurš apsūdzēts valsts nodevībā (22)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Kiberdrošības uzņēmuma "Group-IB" dibinātājs un direktors Iļja Sačkovs
Kiberdrošības uzņēmuma "Group-IB" dibinātājs un direktors Iļja Sačkovs Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/Files

Maskavas tiesa trešdien pēc izmeklētāju lūguma uz diviem mēnešiem apcietinājusi kiberdrošības uzņēmuma "Group-IB" dibinātāju un direktoru Iļju Sačkovu, kas tiek turēts aizdomās par valsts nodevību.

Ļefortovas rajona tiesa nekādas citas detaļas par 35 gadus vecā uzņēmēja apcietināšanu neatklāja, jo lietas materiāli ir slepeni.

"Group-IB" paziņoja, ka uzņēmuma galvenajā birojā Maskavā notikušas operatīvas darbības. Par to iemeslu uzņēmums neko tuvāk nevarēja paskaidrot.

"Uzņēmuma vadība un juridiskais dienests strādā pie tā, lai viestu skaidrību par situāciju," teikts paziņojumā.

2003.gadā dibinātais uzņēmums "Group-IB" nodarbojas ar risinājumu izstrādi kiberuzbrukumu pamanīšanai un novēršanai, krāpniecisku darbību pamanīšanai un intelektuālā īpašuma aizsardzībai tīmeklī, teikts uzņēmuma mājaslapā.

"Group-IB" ir viens no vadošajiem kiberdrošības jomas uzņēmumiem Krievijā. Līdzās Maskavas birojam "Group-IB" ir arī biroji Amsterdamā, Dubaijā, Singapūrā, Kualalumpurā un Hanojā.

Sačkovs bija viens no "Group-IB" dibinātājiem, kad viņam bija tikai 17 gadu.

2016.gadā žurnāls "Forbes" viņu iekļāva tehnoloģiju jomas uzņēmēju sarakstā "30 zem 30".

Trīs gadus vēlāk viņš no Krievijas prezidenta Vladimira Putina saņēma "inovatīvo izrāvienu" balvu par "attīstību kiberdraudu identificēšanas un novēršanas jomā", liecina informācija Kremļa mājaslapā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu