Saldus novadā policija astoņus skolēnus tur aizdomās par narkotiku lietošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas.
Narkotikas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Policijas dienesta suņi kādā mācību iestādē Saldus novadā norādījuši uz astoņiem audzēkņiem, kuri, iespējams, lietojuši narkotikas, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušajā nedēļā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes kinologiem veica profilaktisko pasākumu mācību iestādē Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite - lietošana, glabāšana un realizācija.

Kā stāstīja Šeršņova, dienesta suņi norādīja uz astoņiem audzēkņiem, kuri, iespējams, bija lietojuši narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu šo faktu, visi jaunieši tika nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Jaunieši, uz kuriem norādīja suns, ir vecumā no 16 līdz 19 gadiem.

"Patlaban VP par notikušo ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi, līdz tiks saņemti ekspertīžu rezultāti un varēs lemt par materiāla tālāku virzību," uzsvēra Šeršņova.

Saskaņā ar Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 50 līdz 280 eiro.

VP ir pateicīga VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas nodaļas kinologiem par sadarbību gan šajā profilaktiskajā pasākumā, gan arī iepriekš. Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un iespēju robežās tiks veiktas arī turpmāk, piebilda policijas pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu