Alūksnē būvmateriālu cenu dēļ nebūvēs moduļu mājas personām ar garīga rakstura traucējumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees.ee/Jekaterina Horoško

Būvmateriālu cenu sadārdzinājuma dēļ Alūksnes novadā netiks būvētas moduļu mājas pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, šodien nolemts Alūksnes novada domes ārkārtas sēdē.

Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Spudiņa informē, ka Alūksnes novada pašvaldība ir iesaistījusies Eiropas Reģionālā attīstības fonda projektā "Infrastruktūras risinājumi deinstitucionalizācijas īstenošanai Alūksnes novadā", kas paredz divas galvenās aktivitātes, proti, daudzfunkcionāla sociālo pakalpojumu centra izveidi un grupu dzīvokļu izveidi moduļu mājā.

Patlaban vērā ņemamā būvmateriālu cenu sadārdzinājuma dēļ pašvaldība nolēma moduļu mājas Kārklu ielā 5 nebūvēt, saglabājot pakalpojuma nodrošinājumu.

29.septembrī Alūksnes novada domes deputāti ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atteikties no grupu dzīvokļu pakalpojuma pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem pakalpojuma ieviešanas šajā projektā.

Spudiņa atgādināja, ka Alūksnes novada pašvaldība 2016.gadā noslēdza sadarbības līgumu ar Vidzemes plānošanas reģionu par projekta "Vidzeme iekļauj" īstenošanu, kas paredz novadā izveidot jaunus sociālos pakalpojumus, tostarp grupu dzīvokļus.

Šā gada sākumā pašvaldība noslēdza līgumu ar SIA "Sanart" par moduļu māju projektēšanu, būvdarbu veikšanu un autoruzraudzību. Taču projektēšanas termiņi tika būtiski kavēti un, ņemot vērā cenu pieaugumu kokmateriāliem un metālam, uzņēmējs nespēja pildīt līgumā noteiktās saistības, kā rezultātā pašvaldība lēma par līguma pārtraukšanu.

Izpētot tirgus situāciju valstī, ir secināts, ka esošās projekta izmaksas ievērojami pārsniedz plānotās izmaksas, kas būtu jāsedz no pašvaldības budžeta līdzekļiem. Līdz ar to nolemts izslēgt no projekta šo aktivitāti, bet tajā pašā laikā pašvaldība apņemas nodrošināt Vidzemes plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plānā noteikto pakalpojumu, proti, grupu dzīvokli pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Pakalpojums tiks sniegts Alūksnes novada iedzīvotājiem, norādīja pašvaldības pārstāve.

Pašlaik tiek apzināti iespējamie alternatīvie risinājumi pašvaldības īpašumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu