Ekvadoras cietumā meksikāņu narkokarteļu cīniņos nogalināti 100 cilvēki (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FERNANDO MENDEZ/AFP

Ekvadoras cietumā otrdien notikušā dumpī nogalināto cietumnieku skaits ir pārsniedzis 100, un vēl 52 tika ievainoti, trešdien paziņoja valsts cietumu pārvalde (SNAI).

Dumpis cietumā ostas pilsētā Gvajakilā sākās, izceļoties sadursmēm starp cietumniekiem, kas bija saistīti ar meksikāņu narkotirgoņu bandām - galvenokārt Sinaloas karteli un Halisko karteli "Jaunā paaudze". Tajā tika lietoti šaujamieroči un granātas.

Uz cietumu tika nosūtītas policijas vienības, un pēc apmēram sešām stundām varas iestāžu kontrole pār cietumu tika atjaunota. Trešdien cietuma kompleksu apsargāja karavīri un viens tanks.

SNAI tviterī paziņoja, ka ir apstiprināta "vairāk nekā 100" ieslodzīto nāve, no kuriem vismaz sešiem nogriezta galva. Tika ievainoti 52 cietumnieki, kā arī divi policisti.

Provizoriski pārmeklējot cietumu, tika atrasti divi šaujamieroči, 18 asmeņi, 102 lodes, narkotikas un citi aizliegti priekšmeti.

Ekvadoras cietumos pēdējos mēnešos atkārtoti notikušas vardarbīgas sadursmes. Bandu locekļi septembrī uzbruka Gvajakilas cietumam ar bruņotiem droniem. Jūlijā 21 cilvēks tika nogalināts cietumnieku dumpjos Kotopaksi un Gvajakilas pilsētās. Februārī vairākos cietumos vardarbīgās sadursmēs starp bandām tika nogalināti 79 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu