Nacionālajā teātrī Šekspīra "Sapnis vasaras naktī"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Matiss Budovskis

Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 30. septembrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos Viljama Šekspīra komēdija "Sapnis vasaras naktī" Elmāra Seņkova režijā, informē teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Režisors, runājot par iestudējumu, atzina, ka pirmais impulss, sākot strādāt ar Šekspīra lugu un domājot, par ko ir šis stāsts, ir teātris tumsā. Viņa ieskatā, tad, kad teātris ir tukšs un spīd tikai reta dežūrgaisma, tajā ir kaut kas spokains un maģisks reizē.

"Tu uzkāp uz tukšas skatuves un "zīmē" izrādi. Tu zīmē savu sapni, kuru vēlies iemiesot. Režisora darbā es redzu kaut ko kopīgu ar lugas personāžu Paku, kurš apzināti veido šīs lugas lielāko, galveno pārpratumu, lai mums visiem būtu interesanti, jautri vai neparasti. Viņš veido izrādes dramaturģiju. Tā ir āksta būtība - mūs izklaidēt," norādīja režisors.

Lomas iestudējumā atveidos Arturs Krūzkops, Kaspars Zvīgulis, Madara Botmane, Liene Sebre, Kārlis Reijers, Jana Ļisova vai Laura Siliņa, Igors Šelegovskis un citi teātra aktieri. Savukārt iestudējuma radošo komandu veido Seņkovs, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Vladislavs Ogajs, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, komponiste Anna Ķirse, horeogrāfe Elīna Gediņa un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu