Rihards Lībietis publicē videoklipu, piesaka jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lībietis
Rihards Lībietis Foto: publicitātes

Klajā laists ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša pirmais singls "Caurvīt paralēles" no oktobra beigās gaidāmā jaunā albuma "Līnijas un miniatūras". Līdz ar singlu publicēts tā videoklips, kura režisors un video autors ir Jānis Romanovskis.

Instrumentālais skaņdarbs stāsta par esošo robežu pārvarēšanu – gan ārējo, apkārtējās vides uzlikto, gan paša cilvēka radīto iekšējo barjeru pārkāpšanu – un izraušanos, rezultātā sasniedzot jaunu līmeni, daudz augstvērtīgāku un labāku sevis versiju.

Singla ierakstā piedalījies arī bundzinieks Toms Kagainis, kurš iespēlējis ne tikai bungu partiju, bet arī dažādas skaņas, kas radītas ar neskaitāmiem sadzīves priekšmetiem, kuru vidū ir virtuves piederumu komplekts, naži, ar ūdeni pildīta metāla blašķe un daudzi citi, kas iedvesmas lidojuma brīdī ieraksta laikā bija pieejami studijā.

Singls ierakstīts skaņu režisora Valērija Černeja vadībā studijā "No Fuss Audio" Tukumā, kā arī "AMFO Music" studijā Rīgā.

"Sākotnējā ideja bija radīt albumu tikai solo ģitārai, izmantojot dažādus paņēmienus un ģitārspēles tehnikas. Pēc tam, kad albuma materiāls atklājās vairāk, tomēr kļuva skaidrs, ka šī mūzika pieprasa vēl plašāku pieeju un tās papildināšanu ar citiem instrumentiem un slāņiem," stāsta Rihards Lībietis. ""Caurvīt paralēles" bija pirmais skaņdarbs, kas radās rakstīšanas procesā, un dzirdamās ģitāras partijas joprojām ir iespējams nospēlēt, izmantojot tikai vienu ģitāru un cilpmašīnu. Protams, skanējumu pavisam citā līmenī ir pacēlis gan Toms Kagainis ar ļoti radošu pienesumu no sitaminstrumentu pasaules, gan Valērijs Černejs ar iedvesmošanu ļauties studijas eksperimentu iespējām."

"Rihards man atsūtīja mūzikas ierakstu un ļāva diezgan brīvu vaļu filmēšanas idejām. Noklausoties skaņdarbu neskaitāmas reizes, atnāca šis klips – mazliet par steigu, mazliet par apmaldīšanos labirintos. Filmējām, izmantojot time lapse funkciju, kas parasti redzama krāšņos dabas video, bet šoreiz ļāva spēlēties ar laiku, garas filmēšanas epizodes saspiežot dažās sekundēs," komentē video autors Jānis Romanovskis.

Jaunais albums ar desmit kompozīcijām klajā tiks laists jau 26. oktobrī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu