Krievijas un ASV diplomāti aiz slēgtām durvīm tiekas Ženēvā (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretāra vietniece Vendija Šermana un Krievijas ārlietu ministra  vietnieks Sergejs Ribakovs
ASV valsts sekretāra vietniece Vendija Šermana un Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs Foto: US Mission Geneva via AP

Krievijas un ASV diplomāti ceturtdien tiekas aiz slēgtām durvīm Ženēvā, turpinot sarunas, kas sākās ar abu valstu līderu samitu jūnijā.

ASV valsts sekretāra vietnieces Vendijas Šermanas un Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Ribakova sarunas, domājams, ilgs lielāko dienas daļu.

Sarunas sākās ap plkst.10 pēc vietējā un Latvijas laika, atklāja Krievijas misijas ANO loceklis.

ASV prezidenta un valsts sekretāra vecākā padomniece ieroču kontroles, neizplatīšanas un atbruņošanās jautājumos Bonija Dženkinsa iepriekš sacīja, ka Vašingtona cer uz konkrētiem soļiem šajās sarunās.

Sarunās plānots apspriest atbruņošanos, jaunākās tehnoloģijas, ar kosmosu un mākslīgo intelektu saistītus jautājumus, vēstīja Šveices ziņu aģentūra ATS.

Sarunas notiek Krievijas ANO misijā. Iepriekšējā sarunu kārta, kur galvenā tēma bija ieroču kontrole, jūlijā notika ASV misijā.

Samitā 16.jūnijā ASV prezidents Džo Baidens un Krievijas prezidents Vladimirs Putins vienojās, ka ir svarīgi turpināt sarunas, neskatoties uz domstarpībām. Viņi norādīja, ka pat Aukstā kara laikā abas puses uzturēja kontaktus, lai novērstu konflikta izcelšanos.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu