Skandalozais Brektes projekts Latviju pārstāvēs Tallinas mūzikas nedēļā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"+K+M+B"
"+K+M+B" Foto: publicitātes

No šodienas Tallinā sācies starptautiskais mūzikas festivāls Tallinas mūzikas nedēļa (Tallinn Music Week), kura ietvaros notiks vairāku vieskuratoru veidoti skašu koncerti. Festivālā gaidāma arī Kristiāna Brektes projekta "+K+M+B" uzstāšanās.

Festivāls "Skaņu mežs" šogad ir kļuvis par Tallinn Music Week vienīgo sadarbības partneri no Latvijas, piedāvājot īpaši neierastu programmu koncerta apmeklētājiem.

Tallinā uzstāsies māksliniece Sign Libra, itāļu eksperimentālais duets L'impero della Luce, eksperimentālās mūzikas komponists Sanders Sarmets, unikāli un ekspresīvi solo mūziķi Marts Avi no Igaunijas un Aleksandr Aleksandrov no Latvijas, audiovizuālās eksperimentālās mūzikas projekti "+ K + M + B", Tonoptik un m.a.t.a.d.a.t.a.

"+ K + M + B" ir sabiedrībā šobrīd aktīvi kritizētā mākslinieka Kristiana Brektes un viņa domubiedru Modra Svilāna un Māra Butlera tumšās elektroniskās mūzikas projekts. Paši mūziķi šo projektu dēvē par mistiķu apvienību un piesaka sevi ar šādiem vārdiem: "Kārlim Straubergam ir grāmatas par latviešu buramvārdiem, kas mirstot pārgāja uz nākošo paaudzi un bija slepeni, lai to izpaušana neatņemtu teicējam spēku. Tagad šīs grāmatas ir nonākušas citas paaudzes rokās, mākslinieku apvienībā +K+M+B. Šie vīri maskās pārvērš skaņās visu, kam pieskaras, un neviens cilvēks, zvērs vai koks, kas pagadās viņiem pa rokai, nezina, vai tikai kādā jaukā dienā neiekļūs paranormālo parādību un skaņu ietekmē."

Atgādinām, ka nesenā "+ K + M + B" uzstāšanās galerijā ALMA izraisīja plašu viļņošanos sabiedrībā. Grupas dalībnieku maskas atgādināja KKK (Kukluksklans) kustības tērpus. Galerija atvainojās par šādu "dziļi aizvainojošu, neapdomīgu" performanci.

Savukārt projektu m.a.t.a.d.a.t.a. tā autors piesaka sekojoši: "m.a.t.a.d.a.t.a. ir kādas paralēlās realitātes enerģijas manifestācija brain breakdance mūzikas žanra formā. m.a.t.a.d.a.t.a. ir apziņas atgriešana tās pirmsākumos. Vai arī ne."

Papildu informācija: shop.tmw.ee

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu