"Riga IFF" piedāvā izlasi ar aktuālāko Krievijas kino

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Renātas Ļitvinovas maģiskā reālisma stilā ieturētā ģimenes sāga “Ziemeļu vējš”
Renātas Ļitvinovas maģiskā reālisma stilā ieturētā ģimenes sāga “Ziemeļu vējš” Foto: publicitātes

Astotais Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF"), kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim gan klātienē vairākās Latvijas pilsētās, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā, šogad ir izveidojis īpašu Krievijas filmu izlasi.

Pieci darbi, kas izvietoti gan festivāla Pilnmetrāžas filmu konkursā, gan sadaļā Festival Selection, ir apvienoti zem Russian Film Festival Showcase zīmola.

Lai gan Krievijas autoru darbi festivāla programmā parādās regulāri, šī izlase ir jaunums gan filmu skaita, gan māksliniecisko skatupunktu un apskatīto tēmu ziņā. Te Ļeņingradas blokādes ainas mijas ar dekadentu dekoratīvismu un fantāzijām, kas kopā veido priekšstatu par mūsu kaimiņvalsts iedzīvotāju skatu uz pagātni, iezīmē pozīciju tagadnē un caur to veido tiltu uz iespējamu nākotni.

Russian Film Festival Showcase ietvaros būs redzama Krievijas kulta aktrises un režisores Renātas Ļitvinovas maģiskā reālisma stilā ieturētā ģimenes sāga “Ziemeļu vējš” (Северный ветер).

Filmas reklāmas rullītis.

Skatāma būs arī Maskavas kinofestivāla galvenās balvas ieguvēja, režisora Andreja Zaiceva apcere par Ļeņingradas vēstures tumšākajām dienām filmā “Blokādes dienasgrāmata”.

Filmas reklāmas rullītis.

Kā arī "Riga IFF" divreiz godalgotā krievu kino autora Alekseja Fedorčenko smalkā apcere par dzīvi pat ābola sēklas līmenī filmā “Pēdējā “Milaja Bolgarija””, Filipa Jureva gaiši romantiskais stāsts par čukču zēnu, kurš dodas pēc savas mīlestības ar segvārdu “HolySweet999” pāri okeānam, “Vaļu puika” un visbeidzot – Krievijas folkloras un sievišķības sociālie kodi režisores Juldusas Bahtiozinas hiperstilizētajā pasakā “Zvejnieka meita”.

Filkmas reklāmas rullītis.

Visas izlasē iekļautās filmas būs iespējams skatīties gan klātienē, k/t “Splendid Palace”, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā. Aicinām sekot līdzi ziņām par Russian Film Festival Showcase "Riga IFF" mājaslapā un sociālajos tīklos. Turpat arī plašāka informācija par festivāla programmu, norisi un gaidāmajiem seansiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu