Pašvaldība atļauj Šleseram sestdien rīkot protesta akciju Rīgā (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers uzrunā klātesošos partijas organizētajā pasākumā par brīvprātīgu vakcināciju 11.novembra krastmalā.
Partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers uzrunā klātesošos partijas organizētajā pasākumā par brīvprātīgu vakcināciju 11.novembra krastmalā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašvaldība nav aizliegusi partijas "Latvija pirmajā vietā" līdera Aināra Šlesera sestdien, 2.oktobrī, plānoto kārtējo protesta akciju.

Rīgas domē apstiprināja, ka kāda privātpersona pašvaldībā pieteikusi gājienu no "Laimas" pulksteņa līdz Brīvības piemineklim. Pasākuma ilgums plānots no plkst.13 līdz 15.

Pasākumā plānoto dalībnieku skaits iesniegumā pašvaldībai norādīts patlaban maksimāli atļautais - 50 cilvēki.

Izvērtējot iesniegumu, pašvaldība pasākuma norisi nav aizliegusi.

Šlesers, aicinot uz pasākumu 2.oktobrī, sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) esot paziņojis par obligātas vakcinācijas ieviešanu. "Sāks ar skolotājiem, mediķiem un sociālo dienestu darbiniekiem. Ja tauta to norīs, tad sekos citas profesijas," apgalvoja Šlesers.

Jau ziņots, ka 18.septembrī Šlesers izsludināja pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju Rīgā, 11.novembra krastmalā. Tajā bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku un policija ir konstatējusi vairākus epidemioloģiskās drošības un sabiedriskās kārtības pārkāpumus.

Personas pēc pasākuma Krastmalā devās gājienā uz Brīvības pieminekli, kur kopumā maksimālais cilvēku skaists bija līdz 500, bet drīz vien šīs personas pakāpeniski izklīda, iepriekš norādīja Valsts policija.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu