Birža "Nasdaq Riga" ir sākusi kotēšanas procedūru "Altum" obligāciju iekļaušanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Birža. Ilustratīvs foto.
Birža. Ilustratīvs foto. Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP

Pamatojoties uz saņemto kotēšanas pieteikumu, birža "Nasdaq Riga" ir sākusi kotēšanas procedūru AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum" ("Altum") obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Kotēšana sākta obligācijām par 20 miljoniem eiro ar dzēšanas termiņu 2026.gada 8.oktobrī.

Tā ir pirmā emisija "Altum" trešās, 75 miljonu eiro obligāciju emisijas programmas ietvaros.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Jau ziņots, ka "Altum" plāno emitēt obligācijas līdz 75 miljonu eiro apmērā, teikts institūcijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" par trešdien, 8.septembrī, akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.

Akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemts lēmums par pārvedamu parāda vērtspapīru emisiju programmas veidā ar obligāciju iegrāmatošanu "Nasdaq CSD" un kotāciju biržā "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā par kopējo apmēru nominālvērtībā līdz 75 miljoniem eiro.

"Altum" valde pilnvarota noteikt obligāciju emisiju raksturlielumus.

Šobrīd biržas "Nasdq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā ir iekļautas divas "Altum" septiņu gadu obligāciju emisijas - obligācijas 20 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2024.gada 17.oktobrī un obligācijas 45 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2025.gada 7.martā.

"Altum" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 5,947 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaugums 8,1 reizi. Savukārt "Altum" aktīvi 2021.gada jūnija beigās bija 895,905 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,4% vairāk nekā pagājušā gada beigās.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu