LZS izraudzīsies premjera kandidātu tālākai apspriešanai ZZS līmenī (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 ZZS Saeimas deputāts, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze
ZZS Saeimas deputāts, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde pirmdien, 4.oktobrī, izraudzīsies savu premjera kandidātu 14.Saeimas vēlēšanām, ko virzīs tālākai apspriešanai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līmenī, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs, ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze.

ZZS vienojusies, ka savu premjera amata kandidātu apspriešanai var piedāvāt katra no apvienību veidojošajām vai sadarbības partijām, lai vēlāk vienoties par vienu ZZS Ministru prezidenta amata pretendentu.

LZS iekšienē kā kandidātus apspriež bijušo Saeimas deputāti Danu Reiznieci-Ozolu, deputātus Uldi Augulis un Viktoru Valaini, norādīja partijas līderis.

Vaicāts par iespēju ZZS uz 14.Saeimas vēlēšanām veidot kopīgu sarakstu ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), Krauze norādīja, ka biedru vidū ir daudz diskusiju, ka abas partijas ir ar līdzīgiem mērķiem un ļoti tuvas, tāpēc šis jautājums ir atvērts.

Taču process šajā jautājumā var iet uz priekšu tikai tad, ja abu politisko spēku valdes pieņem lēmumu par oficiālām sarunām. Politiķis norādīja, ka šādas sarunas starp ZZS un LRA pašlaik nenotiek. Viņš skaidroja, ka ZZS ir atvērta sarunām par iespējamo sadarbību uz Saeimas vēlēšanām, taču konkrētu spēku, ar ko sadarboties, tagad nevar nosaukt.

Krauze skaidroja, ka par to, kā kandidēt 14.Saeimas vēlēšanās un par premjera amata kandidātu konceptuāli skaidrībai būtu jābūt šogad.

Jau vēstīts, ka ZZS sarakstā vēlēšanās startēs pārstāvji no abām apvienības partijām - LZS un Latvijas Zaļās partijas, kā arī ZZS sadarbības partijām - "Latvijai un Ventspilij" un Liepājas partijas. Tāpat Daugavpils novada partija, kas arī ir ZZS sadarbības partija, ir noskaņota lemt par atbalstu kopīgam startam vēlēšanās, informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augulis.

Savukārt LRA līderis Edvards Smiltēns, atbildot jautājumu par iespēju vēlēšanās startēt kopā ar ZZS vai Nacionālo apvienību (NA), iepriekš norādīja, ka ar ZZS laba sadarbība veidojās, protestējot pret administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, kā arī atbalstot mediķus, bet ar NA laba sadarbība esot, strādājot kopā vienā frakcijā Rīgas domē un sadarbojoties arī citās pašvaldībās. No Smiltēna paustā izrietēja, ka lēmumu par to, kādā veidā piedalīties Saeimas vēlēšanās, būs jāpieņem LRA valdei.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2022.gada rudenī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu