Mākoņkalna pagastā nodegusi vienstāvu dzīvojamā māja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā piektdien nodegusi vienstāva dzīvojamā māja 130 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.7.08. Kad ieradās ugunsdzēsēji, ēka dega jau pilnā platībā un jumts bija iebrucis. No ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, kuri ugunsgrēkā cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.13.19 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklis nebija aprīkots nedz ar dūmu detektoru, nedz ar ugunsdzēšamo aparātu.

Savukārt plkst.10.42 saņemts izsaukums uz kādu deviņstāvu ēku Rīgā, kur augšējā stāva dzīvoklī dega televizors un griestu apdare sešu kvadrātmetru platībā. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir virtuvē uz ledusskapja atstāta degoša svece, kuras liesma aizdedzināja blakus esošo televizoru un griestu apdari. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, kurš nodots mediķiem. Plkst.11.13 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.16.51 saņemts izsaukums uz divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur dega pagrabs 40 kvadrātmetru platībā. Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, un cilvēki, kuri nevarēja iziet no ēkas pa iekšējām kāpnēm, atradās pie logiem. Ugunsdzēsēji uzstādīja izbīdāmās kāpnes pie logiem un izglāba astoņus cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies vēl desmit cilvēki. Plkst.19.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu