Maznodrošinātie rīdzinieki var pieteikties €50 pabalstam izglītības ieguvei (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mācību telpa Rīgas 49. vidusskolā pirms 2021./2022. mācību gada sākuma.
Mācību telpa Rīgas 49. vidusskolā pirms 2021./2022. mācību gada sākuma. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trūcīgie un maznodrošinātie rīdzinieki līdz 31.oktobrim var pieteikties 50 eiro pabalstam izglītības ieguvei, informēja Rīgas domē.

Pabalstu izglītības ieguves atbalstam ir tiesības saņemt mājsaimniecībai, kura ir deklarējusi pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā, kura dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei un kuras ienākumi ir līdz 436 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Pabalstu piešķir, sākot mācību gadu, pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei. Tāpat pabalstu var saņemt izglītojamais, kurš nav sasniedzis 21 gadu vecumu un iegūst vispārizglītojošo vai profesionālo izglītību.

Pabalsta apmērs ir 50 eiro katram skolēnam.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecāks vai bērna likumiskais pārstāvis var vērsties Rīgas Sociālajā dienestā. Rūpējoties par klientu un darbinieku veselību un drošību, dienests aicina izvērtēt iespēju iesniegt iesniegumu attālināti.

2020.gadā pabalstu izglītības ieguves atbalstam saņēma 1203 personas 60 150 eiro apmērā. 2021.gada jūnijā pabalstu saņēma 26 personas 1300 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu