Foto ⟩ Protesta akcijā pie Brīvības pieminekļa pulcējas vairāk nekā 500 cilvēku (63)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šlesera atbalstītāji pulcējas pie Brīvības pieminekļa
Šlesera atbalstītāji pulcējas pie Brīvības pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Protesta akcijā pret vakcināciju pie Brīvības pieminekļa pulcējušies vairāk nekā 500 dažāda vecuma iedzīvotāju, novēroja aģentūra LETA. Pasākumu uzrauga gan Valsts policija, gan Rīgas pašvaldības policija.

Dažiem protestētājiem rokās ir sarkanbaltsarkanie karogi un ziedi. Ar ziediem uz pasākumu ieradās arī partijas "Latvija pirmajā vietā" pārstāvji Ainārs Šlesers, Linda Liepiņa un Jūlija Stepaņenko.

Uzrunājot klātesošos, Šlesers apgalvoja, ka partija nav "antivakseri", tā iestājas par brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19.

Jau ziņots, ka, aicinot uz šīs dienas pasākumu, politiķis sociālajā tīklā "Facebook" bija ierakstījis, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) esot paziņojis par obligātas vakcinācijas ieviešanu.

"Sāks ar skolotājiem, mediķiem un sociālo dienestu darbiniekiem. Ja tauta to norīs, tad sekos citas profesijas," apgalvoja Šlesers.

Valsts policija norāda, ka sestdien notikušajā piketā pie pieminekļa atkal tika apzināti pārkāpti epidemioloģiskās drošības noteikumi, kā arī prasības, kas ietvertas likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem".

Policija uzsvēra, ka aizvien klātienē ārpus telpām drīkst organizēt piketus līdz 50 personām, bet sestdien pie Brīvības pieminekļa sanākušo maksimālais skaits bija ap 500 līdz 600. Tās ir policijas fiksētās aplēses par maksimālo pasākuma dalībnieku skaitu, neskaitot garāmgājējus, notikuma vietā strādājušos policistus un masu mediju pārstāvjus, kā arī vienkārši interesentus, kas pasākumu vēroja nomaļus.

Jau ziņots, ka 18.septembrī Šlesers izsludināja pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju 11.novembra krastmalā. Tajā bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku, un policija konstatēja vairākus epidemioloģiskās drošības un sabiedriskās kārtības pārkāpumus.

Sestdien arī Liepājā, zālienā skvērā pie Liepājas Universitātes īslaicīgi bija sanākuši ap 30 piketētāji pret vakcināciju. Tur policija starpgadījumus nav konstatējusi.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu